Tgrt Haber

Hamas'ın serbest bıraktığı 12 yaşındaki çocuk yaşadıklarını anlattı: Görüntü izlettiler

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
29 Kasım 2023 16:40 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 16:46
Hamas'ın serbest bıraktığı 12 yaşındaki çocuk yaşadıklarını anlattı: Görüntü izlettiler

Hamas'ın serbest bıraktığı 12 yaşındaki Fransız-İsrail yurttaşı Eitan Yahalomi yaşadıklarını anlattı.

Hamas​'ın pazartesi serbest bıraktığı 12 yaşındaki Fransız-İsrail yurttaşı Eitan Yahalomi'ye 7 Ekim saldırılarının videolarını zorla izlettirdiği öne sürüldü.  Fransız medya kuruluşu BFM TV'ye konuşan Yahalomi'nin teyzesi Deborah Cohen, "Hamas, operasyondaki korkunç görüntüleri ona zorla izletti. Eitan'ın iyi muamele gördüğüne inanmak istiyordum. Fakat hiç de öyle değil gibi" dedi.

16 GÜN TEK BAŞINA KALDI 

Cohen, militanların Eitan'ı Gazze​'ye götürdüğünde, buradaki sivillerin çocuğa vurduğunu da ileri sürdü. Hamas'ın rehin tuttuğu diğer çocuklara da kötü muamele yaptığını iddia eden Cohen, "Ne zaman bir çocuk ağlasa, onu silahla tehdit edip susturuyorlarmış" ifadelerini kullandı. Çocuğun büyükannesi Esther Yahalomi de Hamas militanlarının Eitan'ı "kapısı kilitli bir odada 16 gün boyunca tek başına esir tuttuğunu" belirtti.  Büyükannesi, daha sonra çocuğun Gazze'de başka rehinelerin de yer aldığı bir gruba dahil edildiğini söyledi. 12 yaşındaki çocuğun babasının Hamas militanları tarafınca rehin tutulduğu kaydedildi. Hamas'tan iddialara ilişkin henüz açıklama gelmedi.

Rehineler serbest bırakılıyor

ÇELİŞKİLİ İDDİALAR 

78 yaşındaki Ruth Munder ise doğrudan medyaya açıklama yapan ilk rehinelerden.  Munder, İsrail'in televizyon kanalı Channel 13'e dün verdiği söyleşide, Hamas'ın kendilerine iyi baktığını, sürekli yemek ve çay verdiğini ve çocuklara da şeker dağıttığını söyledi.  Ancak Munder, gün geçtikçe militanların un ve şeker gibi temel gıdalara erişiminin zorlaştığını dolayısıyla rehinelerin de yer yer aç kalmaya başladığını ifade etti. Munder, 54 yaşındaki kızı Keren Munder ve 9 yaşındaki torunu Ohad Munder–Zichri'yle serbest bırakılmıştı. 78 yaşındaki eşi Avraham Munder ise halen esir tutuluyor.

Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın tünellerde tutulan rehineleri ziyaret ederek, "Burada güvendesiniz. Başınıza bir şey gelmeyecek" dediğini de öne sürülmüştü.

 

Kaynak: Independent

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...