Tgrt Haber

Hamas'tan İsrail'e gözdağı! Denize bıraktığı El Asif'in görüntülerini paylaştı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 13:29 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 14:49
Hamas'tan İsrail'e gözdağı! Denize bıraktığı El Asif'in görüntülerini paylaştı

İsrail ile 7 Ekim'den bu yana savaş halinde olan Hamas, savaşı başka bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. El Kassam Tugayları, dün akşam yerli yapım torpido olduğunu belirttikleri El-Asif torpidosunun görüntülerini paylaştı. Fırtına adını taşıyan torpidoyu suya saldı.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları 26 gündür aralıksız devam ediyor. Hastane saldırısının ardından dün akşam saatlerinde de mülteci kampına düzenlenen saldırı sonrası Hamas​'tan yeni hamle geldi. Zaman zaman tünelleri ve askeri mühimmatlarıyla gövde gösterisi yapan El Kassam Tugayları, bu sefer yerli yapım torpido olduğunu belirttikleri El-Asif torpidosunun görüntülerini paylaştı. 

Açıklamada, "El-Kassam Tugaylarının Aksa Tufanı'nda ilk kez hizmete soktuğu yerel yapım El-Asif güdümlü torpido" denildi. El-Asif; fırtına, kasırga anlamlarına geliyor.

TORPİDO NEDİR?

Torpido, dümeni ve pervanesi bulunan suyun altından veya üstünden suya atılan, dümenini ve pervanesini kullanarak hedefine ilerleyen, patlayıcı bir sualtı silahıdır. Genel olarak denizaltılarda, savaş gemilerinde kullanılır.

KİLOMETRELERCE UZUNLUKTA TÜNELLERİ

İsrail kara harekatının hazırlıklarını yaparken, uzmanlar İsrail Ordusu'nu bekleyen en büyük tehlikenin Hamas'ın tünelleri olduğunu belirtiyor. Hamas'ın yapımı için yıllar boyunca boyunca uğraştığı ve Gazzenin altında bir labirent gibi uzanan tünellerin 30 metre derinliğinde olduğuna inanılıyor. Tünellerin girişlerinin ise evlerin, camilerin, okulların ve diğer kamu binalarının alt kat girişlerinde bulunduğu düşünülüyor.

İsrail'in 'Gazze Metrosu' adını verdiği tüneller ağının büyüklüğünü anlamak oldukça zor. Ağa ilişkin bilinen tek şey 41 kilometre uzunluğunda ve 10 kilometre genişliğindeki Gazze Şeridi'nin altında yer aldığı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...