Tgrt Haber

Kassam Tugayı 'Gazze size mezar olacak' derken Netanyahu zaferi işaret etti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Kasım 2023 12:38 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 13:05
Kassam Tugayı 'Gazze size mezar olacak' derken Netanyahu zaferi işaret etti

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı Ebu Ubeyde, Netanyahu ve İsrail askerlerine meydan okudu. Diz çökeceklerini söyleyen Ubeyde, ''Bu savaşta kurtuluş savaşının başlangıcını ve işgalin sonunu görüyoruz" dedi.

İsrail'in bir askerini kara operasyonuyla kurtardığını açıklamasının üzerine Kassam Tugayı Sözcüsü Ebu Ubeyde​ ateş püsküren açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze​'ye saldırıları 26 gündür aralıksız devam ederken İsrail'i yalanlayan Ubeyde, "İsrail'in İzzeddin Kassam'ın tuttuğu bir esire ulaşmasının mümkün değil. Binyamin Netanyahu​, eğer bir esiri bir aylık savaştan sonra serbest bırakmakla övünüyor ve kutluyorsa Gazze'deki kalan esirleri bu yöntemle kurtarması 20 yıl sürer." dedi. 

Netanyahu'ya gözdağı veren Ebu Ubeyde, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu savaşla Netanyahu'nun Gazze'deki ezici zaferi çöktü, dolayısıyla onun siyasi geleceğine son verecek. Ve Allah'ın kudretiyle bu gaspçı varlığın sonunun başlangıcı olacaktır. Netanyahu ve askerlerine, savaşın sonunda diz çökeceklerini müjdeliyoruz. Bu savaşta kurtuluş savaşının başlangıcını ve işgalin sonunu görüyoruz. Allah'ın yardımıyla ve gücüyle hala yapacak çok şeyimiz var. Ve söz verdiğimiz gibi Gazze, işgal askerlerine ve siyasi liderliğine mezarlık olacak."

NETANYAHU: UZUN BİR SAVAŞ OLACAK

Kassam Tugayının açıklamalarının ardından görüntülü bir paylaşımda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de "çok önemli kazanımlar elde ettiklerini ancak acı verici kayıplar da yaşadıklarını" ifade etti.

Gazze'deki savaşı "zafer kazanıncaya" kadar sürdüreceklerini söyleyen Netanyahu, "Zor bir savaşın içindeyiz. Bu uzun bir savaş olacak." yorumunda bulundu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...