Tgrt Haber

Hans Fırtınası Norveç'i vurdu: Barajda kısmi çökme, alarm verildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Ağustos 2023 19:50 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 20:03
Hans Fırtınası Norveç'i vurdu: Barajda kısmi çökme, alarm verildi

Hans Fırtınası’nın vurduğu Norveç’te hayat felç oldu. Fırtınanın en fazla etkili olduğu bölgede bulunan Glomma Nehri üzerindeki bir barajda kısmi çökme meydana geldi. Ekipler alarm verdi, bölgedeki binlerce kişi tahliye edildi

Son birkaç gündür Kuzey Avrupa'da etkisini gösteren Hans Fırtınası hayatı felç etti. Norveç’te de etkili olan fırtına nedeniyle, Glomma Nehri üzerindeki Braskereidfoss Hidroelektrik Santrali’nin kontrol odasını su basarken, santralin kurulu olduğu barajda kısmi çökme meydana geldi.

BARAJ​ KAPAKLARINI PATLATACAKLARDI

Polis, su seviyesinin aşırı derecede yükselmesi nedeniyle daha önce baraj kapaklarından birini patlamayı planlarken, patlamayı kontrol etmenin zor olacağı için bu plandan vazgeçti.

BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan bilgiye göre; Norveç’te Hans Fırtınası nedeniyle nehir suları son 50 yılın en yüksek seviyelerine yükselirken, binlerce kişi tahliye edildi. Şiddetli yağışlar sonucu çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, birçok noktada toprak kayması meydana geldi.

Hans Fırtınası Norveç'i vurdu: Barajda kısmi çökme, alarm verildi

Ülkede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok tren seferi iptal edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...