Tgrt Haber

Kuzey Avrupa'yı fırtına ve sel vurdu: Ölü ve yaralılar var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Ağustos 2023 18:28 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 18:47
Kuzey Avrupa'yı fırtına ve sel vurdu: Ölü ve yaralılar var

Kuzey Avrupa’da etkili olan fırtına ve ardından meydana gelen sel felaketi hayatı felç etti. Litvanya’da 1 kişi hayatını kaybederken, İsveç’te de 2 kişi yaralandı. Yetkililer, vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulunurken birçok feribot ve uçak seferleri iptal edildi.

Kuzey Avrupa’da Baltık Denizi​ bölgesinde dün geceden itibaren başlayan şiddetli fırtına​ hayatı felç etti. Birçok Baltık ülkesinde olumsuz hava şartları nedeniyle feribot ve uçak seferleri iptal edildi.

İsveç’te 120 kişinin bulunduğu yolcu treni fırtına​ nedeniyle raydan çıktı, yüreklerin azğa geldiği kazada 2 kişi yaralandı. Litvanya​'da ise 50 yaşındaki bir kadın, rüzgarın etkisiyle devrilen bir ağaçın altında kalarak hayatını kaybetti. Ayrıca bölgede binlerce kişi elektriksiz kaldı.

GOLF TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Letonya​'da ise rüzgarın hızı saatte 108 kilometreye ulaşırken, başkent Riga'nın güneybatısındaki Apgulde köyünde golf topu büyüklüğünde dolu yağdı. Baltık ülkesi Estonya'da da şiddetli yağmur ve dolu bildirildi.

Kuzey Avrupa'yı fırtına ve sel vurdu: Ölü ve yaralılar var

NORVEÇ'TE KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Danimarka'da ise yetkililer ağaç devrilme riskine karşı halkı uyarırken, Norveç'in başkenti Oslo'da sokaklar şiddetli yağış nedeniyle sular altında kaldı. Norveç'in güneyinde ise yetkililer, şiddetli yağmur ve ani seller nedeniyle meteorolojik uyarıları en yüksek seviyeye çıkardı.

Kuzey Avrupa'yı fırtına ve sel vurdu: Ölü ve yaralılar var

Derleyen: Baran Aksoy-Tgrthaber.com.tr
Kaynak: İHA,AA

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...