Tgrt Haber

Harold Fırtınası Teksas'ı vurdu: Yetkililer uyardı, sakın dışarı çıkmayın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ağustos 2023 09:18 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 09:32

Meksika Körfezinde oluşan Harold Fırtınası, ABD'nin Texas eyaletini vurdu. Saatte 80 kilometre hızla esen sert rüzgar, önüne ne kattıysa uçurdu. Yetkililer, vatandaşlarına evlerinden çıkmaması için uyarılarda bulundu.

Harold Fırtınası’nı Teksas​'ın güneyindeki Padre Adası’na ulaştı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nin (NHC) yaptığı açıklamada, şiddetli yağışlar ve saatte 80 kilometre hızla esen sert rüzgarların bölgeyi etkisi altına aldığı bildirildi.

SEL UYARISI YAPILDI

Yağışların yoğunluğu dolayısıyla bölgede sel ihtimaline karşı uyarılar yapan yetkililer, vatandaşlarına evlerinden çıkmamalarını tavsiye etti. Harold Fırtınası’nın batıya doğru ilerlemeye devam ederek ülkenin iç kesimleri ile Meksika’nın kuzeyinde de sağanak yağmur, dolu yağışı ve sert rüzgarlarla etkili olması bekleniyor.

HİLARY FIRTINASI DA 1 GÜN ÖNCE VURMUŞTU

Harold Fırtınası’nın ABD topraklarına doğu kıyısından giriş yapmasından 1 gün önce ise Hilary Fırtınası ülkenin batı kesimlerini vurmuştu. Hilary Fırtınası Meksika’da ise sel ve su baskınlarının yanı sıra 5 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

California ve Nevada eyaletlerinde etkili olan Hilary Fırtınası sel ve su baskınlarına sebep olmuş, birçok aracın sel sularında mahsur kaldığı ve çok sayıda elektrik direğinin yıkıldığı bildirilmişti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...