Tgrt Haber

Harris'ten 'İsrail'e silah ambargosu' isteyenlere cevap! Filistin politikası belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
30 Ağustos 2024 06:46 - Güncelleme : 30 Ağustos 2024 08:11
Harris'ten 'İsrail'e silah ambargosu' isteyenlere cevap! Filistin politikası belli oldu

ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan ardayı Kamala Harris, İsrail’n Gazze'de yürüttüğü soykırıma ilişkin konuştu. İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu fakat bunu nasıl yaptığının önemli olduğunu belirten Harris, “Çok fazla masum Filistinli hayatını kaybetti. Bu savaş bitmek zorunda” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden​'ın yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris​, Gazze​'de korkunç katliam zincirleriyle devam eden İsrail'in soykırım harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan yardımcısı adayı olan Minnesota Valisi Tim Walz ile birlikte CNN'e röportaj veren Harris, İsrail ve Filistin​ arasında iki devletli bir çözüme destek verdiğini söyledi.

ÇİFT DEVLETLİ ÇÖZÜM İSTEDİ

İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu ancak bunu nasıl yaptığının önem arz ettiğini ifade eden Harris, "Çok fazla masum Filistinli hayatını kaybetti. Bir anlaşmaya ulaşılmasını sağlamamız gerekiyor. Bu savaş bitmek zorunda" ifadelerini kullandı.

İsrail’in savunmasına ve kendini savunma hakkına olan bağlılığının sarsılmaz olduğunu ve bunun değişmeyeceği altını çizerek ifade eden Harris , “Rehinelerin kurtarılması konusunda bir anlaşma sağlamamız gerekiyor” dedi.

Demokrat Parti içinde bir kesimin yoğun şekilde "İsrail'e silah ambargosu" uygulanmasını talep ettiğini hatırlatan sunucunun, "Bu silah politikasında hiçbir değişiklik olmaz mı?" sorusuna, "Hayır. Şu anda anlaşmayı halletmemiz lazım." yanıtını verdi.

BIDEN İLE SEÇİMDEN ÇEKİLME KONUŞMASI

Temmuz ayında ABD Başkanı Joe Biden’ın seçimden çekilme kararını kendisine telefonla bildirdiğini söyleyen Harris, konuşulanları anlattı. Biden’a, kararını açıkladığı anda “Emin misiniz?” diye sorduğunu belirten Harris "Bana, kararından emin olduğunu söyledi ve ben de durumu bu şekilde öğrendim" dedi.

Harris, Biden’ın başkan adaylığı için kendisini destekleme konusunda ise oldukça net olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...