Tgrt Haber

Harvard Üniversitesi'nde Gazze fişlemesi! İsrail'i protesto eden öğrencilere tehdit

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: www.thecrimson.com, CNN Business
15 Ekim 2023 11:32 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 12:05
Harvard Üniversitesi'nde Gazze fişlemesi! İsrail'i protesto eden öğrencilere tehdit

ABD'nin dünyaca ünlü üniversitesi Harvard'da İsrail'e 'katil' diyerek protesto eden öğrencilerin isim ve fotoğrafları kamyonla gezdirilerek ifşa edildi. 

ABD'nin Massachusetts eyaletinin Cambridge şehrinde bulunan, dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi​'nde çarpıcı bir skandala imza atıldı. İsrail'in yoğun bombardımanına maruz kalan Filistin'e destek veren öğrenciler, Yahudi lobisine bağlı bir örgütün baskı ve fişlemesine maruz kaldı.

www.thecrimson.com'da yer alan habere göre geçtiğimiz çarşamba ve perşembe günleri Harvard kampüsünü çevreleyen sokaklarda bir billboard kamyonu dolaştı. Hamas​'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili tartışmalı bir bildiriye imza atan Filistin Dayanışma Grubu'nun (PCS) ile bağlantılı olduğu iddia edilen öğrencilerin adları ve yüzleri dijital olarak sergilendi.

PCS tarafından kaleme alınan ve İsrail'i "tamamen sorumlu" olarak nitelendiren bildiriden imzalarını çeken 34 ortak imzacı Harvard öğrenci grubundan en az dokuzu, perşembe akşamı imzalarını geri çekti. Daha sonraki bir açıklamada PSC, tüm sivillere yönelik şiddete "kesinlikle karşı çıktığını" yazdı.

Salı akşamı itibarıyla en az dört çevrimiçi site , açıklamaya imza atan kulüplerle bağlantılı öğrencilerin tam adları, sınıf yılları, geçmiş işleri, sosyal medya profilleri, fotoğrafları ve memleketleri de dahil olmak üzere kişisel bilgilerini listeledi.

ADRESLERİNİ DE YAYIMLADILAR

CNN Business'ın akardığı habere göre ise bu gelişmenin ardından öğrenci topluluğunun yöneticileri ve organizatörlerinin isimleri ve resimleri, bir kamyonun üzerine afiş şeklinde basılarak "Harvard'ın Önde Gelen Antisemitleri" başlığıyla üniversite etrafında dolaştırıldı. Bununla da kalmayan İsrail yanlısı oluşum, öğrencilerin adreslerini de online olarak yayımladı.

Yahudi öğrenci örgütünün başkanı, sosyal medya platfonmu X'te yaptığı bir paylaşımda, "gruplardan çekilen öğrencilerin isimlerini kaldırdıklarını ancak aynı zamanda her saat başı yeni isimler de eklediklerini" söyledi.

BİR BAŞKA YAHUDİ ÖRGÜTÜ KINADI

Buna karşın, üniversitenin Yahudi öğrenci örgütlerin Hillel ise reklam panosu kamyonunu ve imzacıları sindirme girişimlerini kınadı.

Örgüt, yayınladığı bildiride şöyle dedi: "Harvard Hillel, Filistin Dayanışma Komitesi'nin bildirisini imzalayan gruplarla bağlantılı öğrencilerin adlarının ve yüzlerinin kampüste sergilendiği otobüs de dahil olmak üzere, Filistin Dayanışma Komitesi'nin bildirisini imzalayan ortakları tehdit etme ve sindirmeye yönelik her türlü girişimi güçlü bir şekilde kınıyor" ifadelerine yer verdi.

YA ÖZÜR YA DA İFŞA

Bildiriye imza atan öğrencileri  "Özür dileyip pişman olduğunuzu açıklarsanız isimlerinizi sileriz" diyerek baskı altına alan derneğin tehditleri sonrası, Harvard Üniversitesi yönetimi devreye girdi. Öğrencilerin can güvenliğinin tehlikeye atıldığı gerekçesiyle olay hakkında polisle koornideli olarak soruşturma başlatıldı.

Kaynak: www.thecrimson.com, CNN Business

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...