Tgrt Haber

Hasan Nasrallah'ın halefi Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğü doğrulandı!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
23 Ekim 2024 20:13 - Güncelleme : 23 Ekim 2024 20:15
Hasan Nasrallah'ın halefi Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğü doğrulandı!

Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcısı ve 3 hafta önce suikastla öldürülen Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğü Hizbullah tarafından doğrulandı.

İsrail Hasan Nasrallah​'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, Hizbullah​ Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in yaklaşık üç hafta önce gerçekleştirilen bir saldırıda öldürüldüğünü açıkladı. Hasan Nasrallah​'ın potansiyel halefi olarak görülen Safiyuddin'in öldürüldüğünü Hizbullah da doğrulandı. 

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, 4 Ekim tarihinde Beyrut'un güneyinde bulunan Dahiye bölgesine düzenlenen saldırıda Safiyuddin'in öldürüldüğünü belirtmişti. 

HİZBULLAH DOĞRULADI: HAŞİM SAFİYUDDİN'İN ÖLDÜ

Lübnan​'daki Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Safiyuddin'in "Siyonistlerin canice saldırısında yaşamını yitirdiği" ifade edildi.

Hasan Nasrallah'ın halefi Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğü doğrulandı! - 1. Resim


HAŞİM SAFİYUDDİN KİM?

Haşim Safiyuddin, 1964 yılında Lübnan'ın güney bölgesindeki Sur şehrine bağlı olan Deyr Kanun en-Nehr köyünde dünyaya geldi.

1980'lerde İran’ın Kum kentine giderek dini ilimler üzerine eğitim almaya başlayan Safiyuddin, Hizbullah’ın 1982 yılında kuruluş sürecinde de aktif rol aldı. Uzun yıllar İran'da kalan Safiyuddin, Hasan Nasrallah’ın 1992’de Hizbullah liderliğini devralmasının ardından, 1994 yılında Lübnan’a geri döndü.

Hasan Nasrallah'ın halefi Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğü doğrulandı! - 2. Resim


İran'dan dönüşünün ardından Hizbullah’ın İcra Konseyi Başkanlığı görevine getirilen Safiyuddin, Nasrallah hayatta olduğu sürece bu pozisyonu sürdürdü. Ayrıca, Safiyuddin'in, örgütün sosyal, ekonomik, iç ve dış yatırımları gibi birçok önemli konudan sorumlu olduğu bilinmektedir.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Refik23 Ekim 2024 20:16

Bu kadar hızlı hareket etmeleri anlayışlisınız ama acıdı bu haber doğrusu.

Sonraki Haber Yükleniyor...