Tgrt Haber

Havada 'at paniği!' Uçak inişten kısa süre sonra geri dönmek zorunda kaldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent
15 Kasım 2023 15:00 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 15:25
Havada 'at paniği!' Uçak inişten kısa süre sonra geri dönmek zorunda kaldı

ABD'nin New York şehrinden havalanan Boeing 747 uçağı, havada yaşanan 'at paniği' nedeniyle kalkıştan kısa bir süre sonra geri dönmek zorunda kaldı.

New York'un JKF havalimanından kalkan, charter havayolu şirketi Air Atlanta Icelandic'in işlettiği uçuş​, Belçika'nın Liege şehrine giderken garip bir olay yaşandı. Kargo bölümünde bulunan bir at aniden serbest kaldı ve mürettebat atı bağlayamadı. Havada yaşanan 'at paniği' Hava Trafik Kontrolüne de yansıdı. 

YouTube'da "Hava Trafik Kontrolünü (ATC) görebilirsiniz" adlı kanalda yayımlanan olayın, CC4592 sefer sayılı uçuşta meydana geldiği belirtildi. Pilotun yaklaşık 31 bin ft'te atın serbest kaldığını rapor ettiği, mürettebatın atı yerine sabitleyemediği için New York'a dönmeleri gerektiğini bildirdiği bilgisi yer aldı.

Ayrıca atın 'zor durumda' olduğu açıklandığı için bir veterinerden de yardım alındığı belirtilirken hayvana ne olduğu konusunda bilgi verilmedi. 

PLANSIZ İNİŞLERİN EN GARİBİ

Flightradar24 uçağın yerel saatle 18.35'te tekrar havalandığını ve yaklaşık altı saat sonra 10 Kasım sabahı yerel saatle 06.49'da Liege'e başarıyla indiğini gösterdi. 

Hava trafiğinde zaman zaman plansız inişler ya da rota değişikliği gerçekleşse de yaşanan bu olay en gariplerinden biri olarak kayda geçti.

Kaynak: The Independent
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...