Tgrt Haber

Havada dehşet dolu anlar, uçağın kapısını açmaya çalıştı

30 Kasım 2022 11:35 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 11:46
Havada dehşet dolu anlar, uçağın kapısını açmaya çalıştı

ABD'de Southwest Havayolları'na ait uçakta sefer sırasında korku dolu dakikalar yaşandı. 37 bin feet irtifada Elom Agbegninou adlı yolcu, başka bir yolcuyu yaralaması ve uçağın kapağını açmaya çalışması nedeniyle uçak acil iniş yaptı.

ABD’nin Teksas​ eyaletinden Ohio’ya giden Southwest Havayolları'na uçak, 37 bin feet (yaklaşık 11 km) irtifadayken korku dolu anlar yaşandı. 34 yaşındaki Elom Agbegninou adlı kadın bir yolcunun saldırgan tutumları nedeniyle uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yolcu, uçakta bulunan bir yolcuyu yaraladıktan sonra ancak zapt edilebildi. Southwest Havayolları'na ait uçak, olayın ardından yolcu rahatsızlığ  sebebiyle acil durum ilan ederek Arkansas​ eyaletindeki Bill ve Hillary Clinton Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi. Sorun çıkaran Elom Agbegninou, havalimanında gözaltına alınırken, yaralanan yolcu ise hastaneye sevk edildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, “Southwest Havayolları uçağında yaşananlarla ilgili bir kişi gözaltına alınırken bir kişi ise hastaneye kaldırıldı. Olaya ilişkin soruşturma güvenlik güçleri ve müfettişler ortak hareket ediyor ve araştırmalar sürüyor” ifadeleri kullanıldı. 

“HZ. İSA SÖYLEDİ”

Uçağın acil iniş gerçekleştirmesinin ardından gözaltına alınan sorunlu yolcunun yerinden kalkarak uçağın çıkış kapısını açmaya çalıştığı belirtildi. Uyarıyı dikkate almayan kadının görevlileri iterek uçağın arka kapısına yöneldi ve kapıyı açmaya çalıştı. Kabin görevlilerin kadına müdahale ettiği sırada yerinden kalkan ve saldırgan yolcunun kontrol altına alınması için uçuş görevlilerine yardım etmek isteyen başka bir yolcu, saldırgan yolcunun kendisini ısırması sonucunda yaralandı.

Saldırgan yolcu Elom Agbegninou kontrol altına alındıktan sonra kafasını uçakta yere vurmaya başladığı ve bu esnada “Hz. İsa kapıyı açmam gerektiğini söyledi” şeklinde bağırdığı ifade edildi. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...