Tgrt Haber

Hazreti Muhammed'e yapılan saygısızlık cezasını buldu! ABD'deki profesör görevinden alındı 

06 Ocak 2023 22:35 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 22:43
Hazreti Muhammed'e yapılan saygısızlık cezasını buldu! ABD'deki profesör görevinden alındı 

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Hamline Üniversitesi'nde bir profesör, Hazreti Muhammed'in tasvir edildiğini ile sürdüğü resimleri öğrencilerine gösterdi. Hamline Üniversitesi'nde yaşanan skandaldan sonra profesörü kovdu. 

ABD'de Hamline Üniversitesi'nde  İslam Sanatları dersine giren profesör, öğrencilerine Hazreti Muhammed​'in tasvir edildiğini iddia ettiği iki adet resmi gösterdi. 

ÖĞRENCİLER ŞİKAYET ETTİ 

14 ve 16. yüzyılda resmedildiği iddia edlen resimlerin gösterilmesinin ardından sınıftaki Müslüman öğrenciler, profesörü okul yönetimine şikayet etti.

Müslüman öğrenciler, kendilerini sınıf topluluğuna ait hissedemediklerini ve gereken saygıyı görmediklerini belirtti. Olayın ardından soruşturma başlatan üniversite yönetimi, öğrencilere e-posta göndererek olayı saldırgan, saygısızca ve islamofobik olarak nitelendirerek, profesörün görevden alındığını belirtti. 

 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...