Tgrt Haber

Hiç ihtimal verilmiyordu... 'Büyük risk' denilerek açıklandı: Virüs bir bölgeye daha sıçradı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Şubat 2024 14:08 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 14:19
Hiç ihtimal verilmiyordu... 'Büyük risk' denilerek açıklandı: Virüs bir bölgeye daha sıçradı

Bilim insanları, Antarktika'da yaptığı çalışmalarda hiç beklemedikleri bir veriyle karşılaştı. 'Büyük risk' denilen açıklamada; Antarktika'da kuş gribi görüldüğü aktarıldı.

Antarktika​'da bilim insanlarının hiç ihtimal vermediği bir gelişme yaşandı. Antarktika'ya hiç ulaşması beklenmeyen Kuş gribi​, iki ölü martıda tespit edildi.

Konuya ilişkin İspanya Yüksek Bilimsel Araştırma Konseyi (CSIC) tarafından yapılan açıklamada; Arjantinli bilim insanlarının Antarktika'daki Primavera Üssü yakınlarında bulduğu iki ölü kutup martısında (skua) kuş gribi tespit edildiği aktarıldı.

Açıklamada; Antarktika ana karasındaki bu bulguların ilk vakalar olduğu belirtilirken, bu durumun penguenler için potansiyel risk taşıdığına dikkat çekildi.

DOĞAL SINIRLARI AŞTI...

Açıklamada, “Bu keşif, virüsün kıtayı diğerlerinden ayıran doğal sınırlara ve mesafeye rağmen ilk kez Antarktika'ya ulaştığını gösteriyor” ifadeleri kullanıldı.

KUŞ GRİBİ NEDİR?

Avian influenza halk arasında kuş gribi; evcil ve yabani kanatlılarda solunum, sindirim ve sinir sistemi belirtileriyle birlikte yüksek oranda bulaşma ve ölümle sonuçlanan, insanlardaki grip hastalığına benzeyen tehlikeli bir hastalıktır.

Hiç ihtimal verilmiyordu... 'Büyük risk' denilerek açıklandı: Virüs bir bölgeye daha sıçradı - 1. Resim

Kanatlılardaki kuluçka süresi 1 ila 5 gün arasında değişir ve hastalık belirtileri genellikle 24 ila 36 saat içinde ortaya çıkar. Hasta hayvanlar genellikle 1 ila 7 gün içinde (çoğunlukla 24 ila 48 saat içinde) ölürler ve virüs, bir arada yaşayan hayvanlar arasında hızla yayılır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...