Tgrt Haber

Çin unvanını kaybediyor! Tahta Hindistan geçecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Nisan 2023 13:12 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 17:16
Çin unvanını kaybediyor! Tahta Hindistan geçecek

Dünyanın en kalabalık ülkesi unvanı el değiştiriyor. Birleşmiş Milletler, 1,4 milyar nüfuslu Çin'in tahtını Hindistan'a kaptıracağını açıkladı.

Yaklaşık 8 milyarlık dünya​ nüfusunun yüzde 60'ını barındıran Asya kıtasında roller değişiyor. Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin​, tahtını komşusu Hindistan'a kaptırıyor.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; Birleşmiş Milletler (BM), Hindistan'ın nisan ayının sonunda Çin'i geride bırakarak dünyanın en kalabalık ülkesi olacağını duyurdu.

NÜFUSU 1,4 MİLYARI GEÇECEK

Hindistan'da 10 yılda bir yapılan nüfus​ sayımı, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelendi. Hindistan'ın nüfusunun 1,4 milyara ulaşması bekleniyor.

ÇİN'DEKİ POLİTİKALAR NÜFUS KRİZİNE YOL AÇTI

Uzmanlar, nüfustaki azalmaya Çin'in 1979 ile 2016 yılları arasında uyguladığı "tek çocuk" politikasının, yüksek yaşam ve eğitim maliyetlerinin, son 3 yılda uygulanan katı "sıfır kovid" politikası gibi uygulamaların yol açtığını belirtiyor. Ailelerin 2016 yılında 2, 2021’de ise 3 çocuk sahibi olmasına izin verilirken, azalan doğum oranının artırılması için teşvikler, vergi indirimleri ve daha iyi sağlık hizmetleri uygulamaya konsa da doğum oranında düzenli olarak artış kaydedilmedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...