Tgrt Haber

Hindistan'da toplu dua etkinliğinde izdiham: Onlarca kişi hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Temmuz 2024 15:31 - Güncelleme : 02 Temmuz 2024 16:29

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde toplu dua etkinliği sırasında izdiham çıktı. Olayda ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybettiği açıklandı. Son olarak ise ölü sayısının 87'ye yükseldiği belirtildi.

Hindistan'da akılalmaz bir izdiham olayı yaşandı. Uttar Pradeş'in Hathras bölgesindeki Sikandara Rau kasabasında 'satsang' olarak adlandırılan toplu dua etkinliğinde izdiham yaşandı. Olayda ilk belirlemelere göre, 27 kişi hayatını kaybetti. Ardından yapılan açıklamalara göre ise hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye yükseldi.

Hindistan'da toplu dua etkinliğinde izdiham: Onlarca kişi hayatını kaybetti - 1. Resim

ÖLENLER ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR

Eyalete bağlı Etah bölgesi yetkililerinden Dr. Umesh Kumar Tripathi, konuya ilişkin açıklamasında, "İzdihamda 25'i kadın, 2'si erkek olmak üzere 27 kişi öldü. Yaralıların bazıları hastanelere kaldırıldı." demişti.

Hindistan'da toplu dua etkinliğinde izdiham: Onlarca kişi hayatını kaybetti - 2. Resim

Kıdemli polis Rajesh Kumar da izdihamda ölenler arasında 3 çocuğun bulunduğunu belirtti.​​​​​​​ Bazılarının durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısında artış olabileceği endişesi var. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...