Tgrt Haber

Husiler ABD ve İngiltere’nin 4 bölge saldırısına İsrail kozuyla yanıt verdi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
03 Şubat 2024 00:30 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 00:48
Husiler ABD ve İngiltere’nin 4 bölge saldırısına İsrail kozuyla yanıt verdi

Husiler, ABD ile İngiltere’nin Yemen’in Hacce kentini vurduğunu duyurdu. 4 bölgeye düzenlenen saldırılara karşı Husiler de İsrail’e füze ile saldırdı.

İran'ın desteklediği Yemen​'deki Husiler​, İsrail'in Gazze​'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya, bazılarına da dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı. O zamandan beri Kızıldeniz’de tansiyon artmaya başladı.

4 SALDIRI DÜZENLENDİ

Yemen’deki Husiler, ülkenin Suudi Arabistan sınırındaki Hacce kentinin ABD ile İngiltere uçaklarının saldırılarına maruz kaldığını duyurdu. Husilere ait Al-Masirah televizyonunun haberine göre, ABD-İngiltere savaş uçakları Hacce kentine bağlı Abes ilçesinin el-Cerr bölgesine 4 saldırı düzenledi.

ABD’DEN AÇIKLAMA YOK

Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmezken, Suudi Arabistan sınırındaki Hacce kentinin vurulması dikkati çekti. ABD ile İngiltere’den de söz konusu saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Husilerin liderin Abdülmelik el-Husi, 31 Ocak’ta yaptığı konuşmada, “ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırıları başarısızdır ve hiçbir etkisi yoktur. Bu saldırılar, askeri yeteneklerimizi sınırlamayacaktır. İsrail'in saldırıları durana ve Gazze’deki abluka kalkana kadar da Kızıldeniz​ ve Aden Körfezi'ndeki saldırılara devam edeceğiz.” demişti.

Husiler ABD ve İngiltere’nin 4 bölge saldırısına İsrail kozuyla yanıt verdi - 1. Resim

ABD güçleri bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü duyurdu.

HUSİLER’DEN İSRAİL’E FÜZE SALDIRISI

Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in Eilat kentindeki hedeflere balistik füzelerin fırlatıldığını duyurdu. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Yemen’deki İran destekli Husiler’de İsrail’e yönelik saldırılar düzenliyor.

Husiler tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Eilat kentindeki hedeflere balistik füzeler fırlattığı duyuruldu. Açıklamada, “Yemen silahlı kuvvetleri, saldırganlık durana ve Gazze Şeridi üzerindeki abluka kalkana kadar Siyonist düşmana karşı karada ve denizde daha fazla askeri operasyon düzenlemekten çekinmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...