Tgrt Haber

İngiltere'de bir garip olay! "İçeride ölü kadın var" ihbarı polisi harekete geçirdi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: METRO
14 Aralık 2022 12:08 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 15:41
İngiltere'de bir garip olay! "İçeride ölü kadın var" ihbarı polisi harekete geçirdi

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşanan olay görenleri tedirgin etti. Bir  bir sanat galerisinin içerisinde bilinci yerinde olmayan kadın polisi harekete geçirdi. Galerinin kapısını kırarak içeri giren polis hayatının şokunu yaşadı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da meydana gelen bir olay ülkenin gündemine oturdu. “Bir galerinin içinde cansız bir kadın cesedi var. Mekan kapalı olduğu için içeri giremiyoruz” ihbarı üzerine polis harekete geçti.

SoHo’daki Laz Emporium isimli galerinin önüne gelen ekipler galerinin çalışma saatleri dışında olduğu için yetkililer kapıyı kırarak içeri girmek zorunda kaldı. Fakat içeri girince bir masa üzerinde hareketsiz yatan kadına yaklaşan polisler hayatlarının şokunu yaşadı.

Hiçbir şeyin düşündükleri gibi olmadığını fark eden polisler bilgisayar önünde başı masaya dayalı şekilde duran kadının aslında bir heykel​ olduğunu anladı.

HEYKELİN ADI: KRİSTİNA

“Cansız kadının” Amerikalı sanatçı Mark Jenkins'in Kristina'sı olduğu açıklandı. Hiper-gerçekçi sanat eserleriyle tanınan Jenkins’in eserini gören polisler şaşkınlık geçirdi.

Et ve kemik yerine, koli bandı ve köpük dolgudan yapılmış ve pazara sunulduğunda 18.000 £ değerinde olacak olan sanat eseri, kadırganın kurucusu Banksy'nin eski temsilcisi Steve Lazarides tarafından yaptırılmıştır.

POLİS MEMURLARI ŞAŞTI KALDI

Galerinin kurucusu Steve Lazarides, “Benimle çalışan Hannah Blakemore o sırada galerideydi fakat o sırada dükkanı kilitleyip üst katta çay yapmaya gitmişti. Aşağı geldiğinde kapının açık olduğunu ve iki polis memurunun heykele baktığını gördüler” dedi.

"KAPININ PARASINI VERECEKLER Mİ?"

Olayı yeni öğrenen Jenkins, “Acaba polis memurları kapının parasını verecekler mi” diye sordu. Jenkins, yaptığı aşırı gerçekçi sanat eserleri yüzünden benzer sorunlarla sık sık karşılaştığını söyledi.

Kaynak: METRO

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...