Tgrt Haber

İlk cenazesinde tabutu yumruklayan kadına ikinci tören... Arada sadece 1 hafta var

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
18 Haziran 2023 14:15 - Güncelleme : 18 Haziran 2023 15:28
İlk cenazesinde tabutu yumruklayan kadına ikinci tören... Arada sadece 1 hafta var

Ekvador'da öldü sanılan, cenaze töreni sırasında tabutu yumruklayan kadın, ilk törenden 7 gün sonra hayatını kaybetti. 76 yaşındaki kadın için bir hafta sonra bir cenaze töreni daha düzenlendi. 

Güney Amerika ülkesi Ekvador​'da geçtiğimiz hafta 'öldü' sanılarak cenaze töreni düzenlenen fakat törende tabutu yumruklayan kadın hayatını kaybetti. Ekvador Sağlık Bakanlığı Bella Montayo isimli kadının olaydan sonra 7 gün boyunca yoğun bakımda kaldığını ardından ise hayatını kaybettiğini doğruladı. Bakanlık Montoya’nın 'iskemik inme geçirdiğini' açıkladı.

The Guardian'ın haberine göre, yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

NE OLMUŞTU?

76 yaşındaki bir kadın, hastanede ölü ilan edildikten sonra aile arasında yapılan törende hala hayatta olduğunu duyurmak için tabutu yumruklamıştı. Canlı canlı tabuta koyulan kadının oğlu Gilberto Barbera, Associated Press'e yaptığı açıklamada, ''Hepimizi korkuttu'' demişti. Annesinin sağlık durumunun ise hala çok ağır olduğunu söylemişti.

Ölü sanılan emekli hemşire Bella Montoya, olası bir inme ve ani kalp durması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede kalbini tekrardan çalıştırma girişimleri başarısız olunca, doktor Montoya'nın öldüğünü ilan etti. Barbera, hastaneye geldiklerinde annesinin bilincinin kapalı olduğunu, kısa süre sonra da doktorun kendisine bir ölüm belgesi getirdiğini söylemişti.

İlk cenazesinde tabutu yumruklayan kadına ikinci tören... Arada sadece 1 hafta var

''TABUT SES ÇIKARMAYA BAŞLADI''

Cuma gününün ilerleyen saatlerinde aile, cenazeyi eve getirip, burada tören düzenlemeye başlamışlardı. Bu esnada tabuttan garip sesler gelmeye başlamış. Evde yaklaşık 20 kişi olduklarını söyleyen Barbera, "5 saatin ardından tabut ses çıkarmaya başladı. Örtülere sarılı annem tabuta vuruyordu. Yaklaştığımızda nefes aldığını gördük" demişti.

Barbera, annesini yeniden Babahoyo kentindeki hastaneye geri götürdüğünü söylemişti. Sağlık Bakanlığı, kadının yoğun bakımda olduğunu belirtti. Barbera, annesinin entübe edildiğini ve doktorların çok umutlu olmadığını söylemişti.

Kaynak: The Guardian
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...