Tgrt Haber

İlker Kaleli'nin rol aldığı seri katil dizisi The Serpent'in orijinal katili Charles Sobhraj hapisten çıktı!

23 Aralık 2022 16:44 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 17:12
İlker Kaleli'nin rol aldığı seri katil dizisi The Serpent'in orijinal katili Charles Sobhraj hapisten çıktı!

Netflix'in The Serpent adıyla dizisini yaptığı, Güney Asya'da 20'den fazla hippi ve gezgini soyup, öldüren seri katil Charles Sobhraj, Nepal hapishanesinden serbest bırakıldı.

1970 ve 1980'lerde Güney Asya'da 20'den fazla hippi ve sırt çantalı gezgini soyup soğana çevirip, içeceklerine ilaç vererek öldüren Fransız uyruklu Charles Sobhraj, geçtiğimiz cuma günü Nepal hapishanesinden serbest bırakıldı. 2003 yılından beri Nepal'de hapiste tutulan seri katilin yaşı gerekçe gösterilerek salıverilmesine karar verildi. Sobhraj, cuma günü erken saatlerde Katmandu’daki Merkez Hapishanesinden bir polis eşliğinde çıkarıldı. Avukatı Gopal Shivakoti Chintan, Reuters’e verdiği demeçte, Sobhraj’ın Fransa’ya gitmeyi düşündüğünü söyledi.

THE SERPENT'İN ORİJİNAL KATİLİ

Polisten kaçmak için kılık değiştirmesi nedeniyle 'Yılan' lakabı takılan ve şimdiye kadar birçok dizi ve filme konu olan seri katil​ Charles Sobhraj'ın 2021 yılında da Netflix​ tarafından 'The Serpent' adı altında dizisi yapılmıştı. Uluslararası yapımda Türk oyuncu İlker Kaleli'nin de yer alması seri katilin Türkiye'de de adının duyulmasını sağlamıştı.

İlker Kaleli'nin rol aldığı seri katil dizisi The Serpent'in orijinal katili Charles Sobhraj hapisten çıktı!

Öte yandan Charles Sobhraj, 2008 yılında Nepal vatandaşı ve kendisinden 44 yaş küçük bir kadın olan Nihita Biswas ile evlendi. Sobhraj’ın kayınvalidesi Sakuntala Thapa, serbest bırakılacağı haberinin açıklanmasının ardından ''Mutluyum, yargımıza ve Yüksek Mahkememize büyük saygı duyuyorum.'' dedi.

GERÇEK KURBAN SAYISI BİLİNMİYOR

Vietnamlı bir anne ve Hintli bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Sobhraj, partnerleri tarafından “dolandırıcı, baştan çıkarıcı, hırsız ve katil” olarak tanımlandı. Fransız seri katilin Afganistan, Hindistan, Tayland, İran, Türkiye ve Hong Kong’da da en az 20 kişiyi öldürdüğü belirtiliyor, gerçek kurban sayısı ise bilinmiyor.

Charles Sobhraj, 2004’te Nepal mahkemelerince ABD ve Kanadalı gezginleri öldürmek suçundan mahkum edilmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...