Tgrt Haber

İlkokul müdürü idam edildi! Tecavüz ve cinsel taciz ile suçlanıyordu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Kasım 2023 08:01 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 08:13
İlkokul müdürü idam edildi! Tecavüz ve cinsel taciz ile suçlanıyordu

Çin'de eski bir ilkokul müdürüne, "tecavüz" ve "çocuklara cinsel taciz" suçlarından verilen ölüm cezası infaz edild.

Çin​'in Gansu eyaletinde "tecavüz" ve "çocuklara cinsel taciz" suçlarından ölüm cezasına çaprtırılan eski bir ilkokul müdürü idam​ edildi.

Anadolu Ajansı'nın China Daily'den aktardığına göre, Pingliang ilinin Cingning ilçesinde yerel bir okulda görevli Cang Longci adındaki sanık, 8 ila 12 yaşlarındaki 5 kız çocuğuna tecavüz​ ve 8 ile 14 arasındaki 17 kız çocuğuna cinsel tacizden suçlu bulunarak hüküm giydi.

TEMYİZ TALEBİ REDDEDİLDİ

Sanığın, yerel mahkemenin verdiği idam kararı için yaptığı temyiz başvurusunun Çin merkez yönetimine bağlı Gansu Yüksek Mahkemesi tarafından reddedilmesi sonrası ceza, 7 Kasım'da infaz edildi.

Diğer yandan yerel eğitim idaresi, suçtan etkilenen öğrencilere psikolojik yardım ve destek sağlandığını açıkladı. Bölge halkını derinden sarsan olayın yaşandığı ilkokul ise kapatılarak başka bir okulla birleştirildi.

DÜNYADA EN FAZLA İDAM ÇİN'DE UYGULANIYOR

Çin'de kesin rakamlar devlet sırrı olduğu gerekçesiyle açıklanmasa da dünyada en fazla idamın gerçekleştirildiği ülke olduğuna inanılıyor. İdam cezaların çoğu kafanın arkasına sıkılan bir kurşunla yapılırken bazı durumlarda taşınabilir modüllerle zehirli iğne ile de infaz gerçekleştirilebiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...