Tgrt Haber

İmran Han'ın mitinginde korkunç linç! Döve döve öldürdüler

08 May 2023 16:09 - Güncelleme : 08 May 2023 16:27
İmran Han'ın mitinginde korkunç linç! Döve döve öldürdüler

Pakistan'da eski başbakan İmran Han'ın mitinginde bir kişi linç edilerek öldürüldü. Ülkenin kuzeybatısındaki aşırı muhafazakar Hayber-Pahtunhva bölgesinde linç edilen kişinin dine hakaret ettiği iddia edildi.

Pakistan​'ın kuzeybatısında bulunan aşırı muhafazakar Hayber-Pahtunhva bölgesinde İmran Han miting düzenledi. Mitingde bir kişi bir anda toplanan halk tarafından linç edilmeye başlandı. İsminin Nigar Alam olduğu belirtilen kişinin mitingde yaşanan bir olayın ardından alandan kaçmaya başladığı fakat bir grup tarafından sığındığı akrabasının evine kadar takip edildiği belirtildi.

Miting alanındaki linç görüntüleri, sosyal medyada yayıldı ve polisin başarısız şekilde saldırgan grubu durdurmaya çalıştığı görüldü. Bölgenin polis şefi Necib Rehman, "Bir grup duvardan tırmanarak içeri girdi ve onu ölene kadar sopalarla dövdü. Grup çok tahrik olmuştu. Polis için cansız bedeni kurtarmak bile çok zor oldu" dedi.

BENZER SUÇLAMALARLA LİNÇLER İLK DEĞİL

Olay sırasında İmran Han'ın miting alanında olmadığı belirtildi. Han'ın partisi PTI'den (Pakistan Tehreek-e-Insaf / Pakistan Adalet Hareketi) yetkililerse olayla ilgili bir yorum yapmadı.

"Dine hakaret" konusunun aşırı şekilde hassas olduğu Pakistan'da konuyla ilgili kanıtlanmamış suçlamalar bile şiddet ve linçle sonuçlanabiliyor. Sosyal Adalet Merkezi'nin verilerine göre Pakistan'da 1987'den bu yana 2 binden fazla kişi dine hakaretle suçlanırken, en az 88 kişi benzer suçlamalarla linç edilerek öldürüldü.

Hak örgütleri dine hakaret suçlamalarının çoğunlukla kişisel anlaşmazlıkların intikamı için kullanıldığını ve azınlık gruplarını hedef aldığını belirtiyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...