Tgrt Haber

İngiliz Economist dergisinde Kılıçdaroğlu için çarpıcı yorum: Olabilecek en kötü aday

10 Mart 2023 17:35 - Güncelleme : 10 Mart 2023 18:15
İngiliz Economist dergisinde Kılıçdaroğlu için çarpıcı yorum: Olabilecek en kötü aday

Millet İttifakı'nın 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak göstermesi dış basında yer bulmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında diğer genel başkanların yüz ifadesinin dikkat çekici olduğunu belirten İngiliz dergisi Economist, muhalefetin tercihi için ise "İyi bir başkan olabilir ama olabilecek en kötü aday da olabilir" denildi.

Türkiye​'de muhalefet​ bloğunun 14 Mayıs'taki seçimlerde yarışacak adayını duyurması, ve muhalefet partileri arasında çıkan krizler dünya medyasında değerlendirilmeye devam ediyor. İngiliz The Economist dergisi Akşener ve Kılıçdaroğlu’ndan adaylık sürecinde gelen hamleleri analiz eden bir yazı yayınladı.

Muhalefetin, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ karşısında kazanmasının zor olduğunu dile getiren The Economist, son yazısında muhalefet bloğunun seçime yaklaşık 70 gün kala sonunda bir aday belirleyebildiğini yazdı.

YÜZ İFADELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Muhalefetin aday belirleme sürecinin yeterince uzun sürdüğünü belirten dergi, Kılıçdaroğlu​'nun konuşması sırasında ittifaktaki diğer genel başkanların yüz ifadelerine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dramaya dönüştüğü belirtilen haberde, Akşener'in aniden masadan kalkmasına ve geri dönüşüne vurgu yapıldı.

İngiliz Economist dergisinde Kılıçdaroğlu için çarpıcı yorum: Olabilecek en kötü aday

'OLABİLECEK EN KÖTÜ ADAY'

Akşener'in 'ölüm ile sıtma' arasında tercih yapmak zorunda kaldığını söylediği hatırlatılan haberde, "Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'a Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı sözü verilmesi ile 11 saatte pes etti" denildi.

Haberde, Kılıçdaroğlu için "İyi bir başkan olabilir ama olabilecek en kötü aday da olabilir" ifadelerine yer verildi. Meral Akşener için ise 'beceriksiz güç oyunu' oynadığı yazılan haberde, hem kendi seçmeni nezdinde imajını hem de muhalefetin imajını zedelediği vurgulandı. 72 saat süren Akşener krizi için "1990'lı yıllarda birbiri ardına düşen koalisyon hükümetlerini hatırlattı" denildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali 10 Mart 2023 21:11

Geçiniz bunları geçiniz..

Sonraki Haber Yükleniyor...