Tgrt Haber

İngilizler görüntüleri servis etti! Gazze sınırında korkutan hareketlilik: İsrailliler silahlanıyor!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
12 Ekim 2023 18:35 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 18:53
İngilizler görüntüleri servis etti! Gazze sınırında korkutan hareketlilik: İsrailliler silahlanıyor!

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın saldırına çok sert karşılık veren İsrail ordusu, kara harekatına hazırlanıyor. Topyekün mücadele için vatandaşlarına çağrıda bulunan İsrail, Gazze sınırına yakın noktalarda imza karşılığında silah dağıttığı ortaya çıktı.

İsrail-Hamas savaşı 6. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın saldırılarına çok sert karşılık veren İsral ordusu, Gazze Şeridi'ne bomba yağdırıyor. İsrail ile Hamas​ arasındaki karşılıklı saldırılarda can kaybı her saat artıyor. İsrail'de ölü sayısı 1300'ün üzerine çıkarken Filistin​'de de kayıplar 1417'ye yükseldi.

Diplomatik kaynaklar, saldırılarda çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi’nde rehin tutulan İsrailliler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini söyledi.

İsrail ordusu ise kara harekatına hazırlandıklarını ve Gazze'de güvenlik duvarı kurulduğunu açıkladı. Ordu kaynakları, duvara yaklaşan herkesin etkisiz hale getirileceğini de bildirdi. Diğer taraftan, "BM Filistin Özel Raportörü Gazze nüfusunun büyük bir kısmı soykırıma maruz kalıyor, İsrail sivilleri bombalamayı bırakmalı" dedi.

TÜFEK, MERMİ, KASK, KURŞUN GEÇİRMEZ YELEK...

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze sınırına yakın noktalarda yaşayan gönüllülere tüfek, mermi, kask ve kurşun geçirmez yelek dağıtılacağı duyurdu. Gvir'in açıklamasında sonra Bakanlık da sabıka kaydı ve sağlık sorunu olmayan herkesin silah ruhsatı başvurusunda bulunabileceğini açıkladı.

İsrailli gönüllülere imza karşılığı silah ve mühimmat dağıtıldı

İMZA KARŞILIĞI SİLAH DAĞITILDI

AFP, bölgedeki son görüntüleri servis etti. Görüntülerde, İsrail askerlerinin imza karşılığı silahları dağıttığı, ayrıca verilen silahlarla atış talimi yapıldığı görüldü. İngiliz Telegraph gazetesi Hamas'ın saldırısı sonrası Kudüs'ün güneyindeki otoyolların yüzlerce terk edilmiş arabayla dolu olduğunu yazdı ve 'trafik sıkışıklığı ordu üslerini işaret ediyor " dedi.

GAZZE SINIRINA EK KUVVET KONUŞLANDIRILDI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari de ülkenin kuzeyindeki sınır çitlerine yakın yerleşim yerlerine yedek kuvvetler konuşlandırıldığını duyurdu. Açıklamada, bölge halkının güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeye yönlendirilen kuvvetlerin devriye gezme, pusu kurma ve barikat kurma gibi çeşitli savunma görevleri yürüteceği aktarıldı.

Gazze sınırından servis edilen görüntüler tedirginliğe yol açtı

"KARA HAREKATI KAÇINILMAZ"

Gazze sınırına yakın Netivot'daki bir bölgeye düzinelerce zırhlı muharebe aracının toplandığını yazan gazete, İsrail'in Gazze sınırına muazzam bir askeri güç topladığına dikkat çekti ve "Her ne kadar ordu sınır bölgesindeki bazı yolları kapatmış ve basının erişimi sıkı bir şekilde kısıtlamış olsa da, yığınağın boyutunu gizlemek mümkün değil. Kara harekatı kaçınılmaz olarak görülüyor" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...