Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Filistin'e verilen sözler tutulmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Ekim 2023 17:49 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 18:15
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Filistin'e verilen sözler tutulmalı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile görüştü. Erdoğan görüşmede, İsrail-Hamas savaşının bir an önce son bulması ve Filistin'e verilen sözlerin tutulması gerektiğini söyledi.

İsrail-Hamas savaşı 6. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas​'ın saldırılarına çok sert karşılık veren İsral ordusu, Gazze Şeridi​'ne bomba yağdırıyor. Gazze kentine düzenlenen saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi. İsrail ile Hamas arasındaki karşılıklı saldırılarda can kaybı artıyor. İsrail'de ölü sayısı 1300'ün üzerine çıktı. Filistin​'de de kayıplar 1417'ye yükseldi.

Diplomatik kaynaklar, saldırılarda çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi’nde rehin tutulan İsrailliler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini söyledi.

İsrail ordusu ise "Kara harekatına hazırlanıyoruz. Gazze'de güvenlik duvarı kuruyoruz. Yaklaşan herkes vurulacak" açıklamasını yaptı. Diğer taraftan, "BM Filistin Özel Raportörü Gazze nüfusunun büyük bir kısmı soykırıma maruz kalıyor, İsrail sivilleri bombalamayı bırakmalı" dedi.

ERDOĞAN'IN FİLİSTİN TEMASLARI SÜRÜYOR

Bölgede bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Filistin temasları devam ediyor. Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile görüştü. Görüşmede, bölgede ve dünyada kaygıyla izlenen İsrail-Filistin çatışmaları ve insani krizlere çözüm arayışları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

"TEMEL ÇÖZÜM İÇİN FİLİSTİN'E VERİLEN SÖZLER TUTULMALI"

Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin krizin bir an önce sonlandırılması için her türlü çabayı gösterdiğini, arabuluculuk dahil birçok barışçıl adımı atmaya hazır olduğunu belirtti. Erdoğan, sorunun temelli çözümü için Filistin'e verilen sözlerin tutulması ve uluslararası toplumun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasına öncülük etmesinin şart olduğunu söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...