Tgrt Haber

Son dakika! İngiltere'de istifa depremi: İçişleri Bakanı görevini bıraktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ekim 2022 19:20 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 20:57
Son dakika! İngiltere'de istifa depremi: İçişleri Bakanı görevini bıraktı

Son dakika haberi: İngiltere'de ekonomi politikaları nedeniyle Liz Tuss'a istifa çağrıları yükselirken beklenmedik bir isimden istifa açıklaması geldi. İçişleri Bakanı Suella Braverman görevini bıraktığını açıkladı. Braverman'ın yerine eski Ulaştırma Bakanı Grant Shapps getirildi.

İngiltere’de Boris Johnson’ın yerine Liz Tuss göreve başlamıştı. Son haftalarda da Truss’ın ekonomi politikaları​ nedeniyle koltuğunun sallandığı konuşuluyordu. Truss dün yaptığı açıklamada ise görevine devam edeceğini belirtti.

Ülkede halen ‘Truss istifa edecek mi? soruları dolanırken beklenmedik bir isimden istifa açıklaması geldi.

“BİR HATA YAPTIM”

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman istifasını açıkladı. Bravermen, görevini, resmi bir belgeyi şahsi e-mail hesabından gönderdiği için bıraktığını söyledi. Bravermen, "Bir hata yaptım, sorumluluğumu kabul ederek istifa ediyorum" dedi.

"HÜKÜMETİN GİDİŞATINDA ENDİŞELERİM VAR"

İstifa mektubunda hükümetin gidişatıyla ilgili endişelerini dile getiren Braverman, "Çalkantılı bir dönemden geçtiğimiz herkes tarafından aşikar. Bu hükümetin gidişatı hakkında endişelerim var. Sadece seçmenlerimize vaat edilen kilit taahhütleri kırmakla kalmadık, aynı zamanda bu hükümetin yasadışı göçü, özellikle tehlikeli küçük botların geçişini durdurmak gibi manifesto taahhütlerini yerine getirme taahhüdü konusunda ciddi endişelerim vardı" dedi.

Öte yandan istifa eden Braverman'ın yerine eski Ulaştırma Bakanı Grant Shapps getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...