Tgrt Haber

İngiltere'de vize ücretlerine zam geliyor! Göçmenlere yeni yaptırımlar da yolda

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Temmuz 2023 09:52 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 09:58
İngiltere'de vize ücretlerine zam geliyor! Göçmenlere yeni yaptırımlar da yolda

İngiltere'de yeni zamlardan memnun olmayan kamu çalışanları greve hazırlanırken Başbakan Rishi Sunak, ise sendikalara grev kararından vazgeçmeleri yönünde uyarılarda bulundu. Sunak ayrıca vize ücretlerine ve göçmenlerin sağlık ödemelerine zam yapılacağını açıkladı.

İngiltere'de kamu çalışanlarına yönelik yapılan zamlar memurları memnun etmedi. Yeni zamlara ilişkin sendikalar, grev​ kararı alırken İngiltere Başbakanı Rishi Sunak​ ise uzmanlardan oluşan bir kurulun tavsiye ettiği zam​ oranını kabul ettiklerini açıkladı. 

Polise yüzde 7, öğretmenlere yüzde 6,5, pratisyen hekimlere ise yüzde 6 zam verildiğini belirten Sunak, bu sene hükümetle zam konusunda anlaşamayan öğretmenlerin yeni teklifle grev kararlarını askıya aldığını da kaydetti.

SUNAK'TAN GREV KARARINA TEPKİ

Zamlardan memnun olmayan sendikaların grev kararına tepki gösteren Sunak, sendikaların bu karardan vazgeçmeleri gerektiğini belirterek, “Grevler yalnızca binlerce randevunun iptal edilmesine sebep olmuyor aynı zamanda hastanelerde bekleme sürelerini de uzatıyor. Bu bizim son teklifimiz. Daha fazla zam pazarlığı olmayacak. Bu yılın ödemeleriyle ilgili daha fazla görüşme yapmayacağız. Artık hiçbir grev bizim kararımızı değiştiremez” ifadelerini kullandı.

VİZE ÜCRETLERİNE ZAM

Bütçede olmayan bir paranın nereden geleceğine yönelik soruyu da yanıtlayan Sunak, "Vergi zammı yapmaya hazırlanmıyorum." dedi.

Sunak, ülkeye gelen göçmenlerin ödediği sağlık sigortası ücretlerine zam yapılacağını kaydederek, "Vize ücretlerini bir miktar artıracağız. Ülkemize yasal olarak gelen göçmenlerin ödediği sağlık ödemelerine de zam yapacağız. Sağlık hizmetlerinden yararlananların buraya bir ödeme yapması gerek. iki ödeme de yakın zamanda zamlanmamıştı." diye konuştu.

Başbakan Sunak, vize ücreti ve göçmenlerin sağlık ödemelerine yapılacak zamla kasaya milyarlarca sterlin gireceğini de öne sürdü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...