Tgrt Haber

İnsanlığın bittiği yer: Gazze! Çocuklar açlık ve susuzluktan öldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Mart 2024 13:41 - Güncelleme : 03 Mart 2024 14:27
İnsanlığın bittiği yer: Gazze! Çocuklar açlık ve susuzluktan öldü

İşgalci İsrail'in katliam yaptığı Gazze'de durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, hastanede tedavi gören 15 çocuğun açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiğini bildirdi.

İşgalci İsrail, aylardır abluka altın aldığı Gazze Şeridi​'nde korkunç katliamlar yapıyor. İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 30 bini geçti.  Katliamcı İsrail’in insani yardım girişini de engellemesi sonucu Filistinliler; gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaç malzemelerine ulaşamıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığının bugün açıkladığı veriler Gazze’deki vahim durum bir kez daha gözler önüne serildi. Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirilen İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 410’a, yaralananların sayısının ise 71 bin 700’e yükselirken gıdaya ve suya erişemeyen çocuklar hayata tutunamıyor.

Sağlık Bakanlığı Keman Adwan Hastanesinde 15 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

İnsanlığın bittiği yer: Gazze! Çocuklar açlık ve susuzluktan öldü - 1. Resim

BİR O KADAR ÇOCUK DA ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra bugün yaptığı açıklamasında, "Jeneratör ile oksijenin kesilmesi ve tıbbi imkanların giderek azalması nedeniyle yoğun bakım ünitesinde yetersiz beslenme ve ishal görülen 6 çocuğun hayatından endişe ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...