Tgrt Haber

Irak'ta peş peşe depremler Türkiye'den de hissedildi açıklama geldi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Eylül 2023 12:55 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 13:01
Irak'ta peş peşe depremler Türkiye'den de hissedildi açıklama geldi

Irak, Kerkük ve Duhok kentlerinde birer dakika arayla 4,7 ve 4,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Türkiye'den de hissedilen depremlerle ilgili açıklama geldi.

Irak’ın Kerkük​ ve Duhok​ kentlerinde birer dakika arayla meydana gelen 4,7 ve 4,6 büyüklüğündeki depremlerde can ya da mal kaybı olmadığı açıklandı. Irak​ Ulaştırma Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Deprem​ Araştırma Merkezi, gece saatlerinde Kerkük ve Duhok kentlerinde meydana gelen depremlere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, yerel saatle 00.43’te merkez üssü Kerkük’ün güneyindeki Tuzhurmatu ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, hemen sonra saat 00.44’te de Duhok’un 44 kilometre kuzeyinde Irak-Türkiye sınırında 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiği belirtildi.

Birer dakika arayla meydana gelen depremlerde can ya da mal kaybı olmadığı bildirildi.

Irak'ta peş peşe depremler Türkiye'den de hissedildi açıklama geldi

TÜRKİYE'DEN DE HİSSEDİLDİ

Hakkari Şemdinli ilçesine 223 kilometre mesafede meydana gelen depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Meydana gelen depremin Hakkari ve ilçelerinde de hissedildiği öğrenildi.

İŞTE SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...