Tgrt Haber

İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Hindistan Başbakanı Modi 'Gazze'deki durumu' görüştü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Kasım 2023 02:40 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 02:58
İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Hindistan Başbakanı Modi 'Gazze'deki durumu' görüştü

 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Hindistan Başbakanı Nerandra Modi, Filistin’deki gelişmelere ilişkin istişarede bulundu.

İran​ Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Reisi​, Hindistan​ Başbakanı Modi ile telefon görüşmesi yaptı.

Gazze​'de yaşayan, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 10 bine yakın Filistinlinin öldürüldüğüne değinen Reisi, “Gazze'deki soykırımı ve insanlığa karşı suçları önlemenin, dünyada nüfuzu olan tüm bağımsız ülkelerin görevi” olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Reisi, İran’ın, derhal ateşkes sağlanması, ablukanın kaldırılması ve Gazze halkına yardım sağlanması yönündeki her türlü küresel ortak çabayı desteklediğini belirtti.

Filistin halkının öldürülmesinin devam etmesinin dünyadaki tüm özgür ulusların öfkesine sebep olduğunu söyleyen Reisi, bunun bölge ötesi sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Reisi, Hindistan’ın Bağlantısızlar Hareketi'nin kurucularından biri olarak konumunu hatırlatarak, “Bugün Hindistan'ın, mazlum Gazze halkına yönelik Siyonist suçlara son vermek için tüm kapasitesini kullanması bekleniyor.” dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR"

Hindistan Başbakanı Modi, İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze halkının içinde bulunduğu durumdan duyduğu endişeyi dile getirerek, saldırıların durdurulması ve Gazze halkınainsani yardımların gönderilmesi için sınır kapılarının açılmasının önemini vurguladı.

Gazze’nin bombalanmasının durdurulması ve krizin bölgenin diğer noktalarına yayılmasının önlenmesi yönündeki diplomatik çabalara değinen Modi, “Bugün Gazze'de kadın ve çocukların öldürülmesine son vermek ve onlara yardım etmek için elimizden geleni yapmak hepimizin görevidir.” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...