Tgrt Haber

İran füzelerini gökyüzünde gören Gazze halkında umut ve sevinç bir arada!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Ekim 2024 22:45 - Güncelleme : 01 Ekim 2024 23:04

İsrail, İran'dan İsrail'e füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. İran, saldırıya yanıt gelmesi halinde "yıkıcı karşılık" verileceği uyarısında bulundu. İran füzelerini gökyüzünde gören işgal altındaki Gazze halkında ise sevinç yaşandı.

İran’ın İsrail'e füze saldırısı​ halkta korku ve paniğe neden oldu. Sirenlerin çaldığı ülkede halk sığınaklara kaçtı. İran​ 500 füze atıldığını bildirdi. İsrail saldırı sonrası halka "sığınaklardan çıkabilecekleri" duyuruldu.

İsrail ordusu, füze saldırısının son bulmasının ardından halkın sığınak ve güvenli bölgelerden çıkabileceğini bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, gerçekleştirilen durum değerlendirmesinin ardından "ülke genelinde halkın sığınak ve korunaklı yerlerden çıkmasına izin verildiği" belirtildi.

İran füzelerini gökyüzünde gören Gazze halkında umut ve sevinç bir arada! - 1. Resim


İsraillilerden yeni uyarılar olması halinde bunları dikkate almaları istendi. Öte yandan ordudan yapılan bir diğer açıklamada, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi​'nin üst düzey komutanlarla durum değerlendirmesi yaptığı aktarıldı.

İran füzelerini gökyüzünde gören Gazze halkında umut ve sevinç bir arada! - 2. Resim

GAZZE HALKINDA SEVİNÇ

Ordudan paylaşılan görüntüde, Halevi ve üst düzey komutanların, durum değerlendirmesini sığınak benzeri bir odada yapmaları dikkati çekti. İran füzelerini gökyüzünde gören işgal altındaki Gazze halkında ise sevinç yaşandı. Füzeler birçok kentten görüldü.

KKTC, Irak, Suriye ve Filistin başta olmak üzere bölge ülkelerinden füzeler gözlendi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aslı 1 Ekim 2024 22:52

Bu durum hiç hoş değil be, sanki iki taraf da barışmak istemiyor gibi

Sonraki Haber Yükleniyor...