Tgrt Haber

İran’da Filistin halkına destek... On binler sokaklara çıktı!

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Ekim 2023 15:03 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 15:16
İran’da Filistin halkına destek... On binler sokaklara çıktı!

İran’da, başkent Tahran başta olmak üzere birçok şehirde İsrail'in Gazze saldırıları karşısında Filistinlilere destek yürüyüşleri düzenlendi.

İran​'da binlerce kişinin katılımı ile Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Başkent Tahran​'da yer alan İnkılap Caddesi'nde yürüyüş yapan binlerce gösterici, Filistin​ ve İran bayraklarının yanı sıra ABD​ ve İsrail karşıtı dövizler taşıdı.

Tahran’daki Firdevsi Meydanı ile Azadi Meydanı’ndan başlayan Filistin'e destek yürüyüşü İnkılap Meydanı’na kadar devam etti.

FİLİSTİN BAYRAKLARI CADDELERİ KAPLADI

Tahran Üniversitesi’nde kılınan cuma namazından çıkanların da katılımıyla binlerce İranlı, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika", "Kahrolsun İngiltere" sloganları attı.

Göstericiler, Filistin bayrakları ve İsrail’i kınayan ifadelerin yazıldığı dövizler taşırken bazı göstericiler de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyu’yu karikatürize eden maskeler taktı.

Tahran'daki yürüyüşe İran Yargı Erki Başkanı Gulam Muhsini Hüseyin Ejei, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Muhbir, Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami ve üst düzey siyasi ve askeri yetkililer de katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...