Tgrt Haber

İran'dan Azerbaycan'a eleştiri, İsrail'e suçlama: Topraklarında Siyonistlerin hedefi olmamalıyız

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
20 May 2024 15:05 - Güncelleme : 20 May 2024 15:33

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Azerbaycan ziyareti dönüşü geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmesinin ardından dikkat çeken açıklamalar geldi. İran devlet televizyonuna çıkan analist Fuad İzadi, Azerbaycan'ı eleştirirken, İsrail'i de kazada parmağı olduğu iddiasıyla suçladı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiğinin duyurulmasının ardından tüm gözler İsrail'e çevrildi. Reisi'nin ölümünde İsrail'in parmağı olduğu iddiası sosyal medyada hızla yayıldı. İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan analist Fuad İzadi de helikopter kazasında İsrail'in parmağı olduğunu öne sürdü. 

AZERBAYCAN'A ELEŞTİRİ, İSRAİL'E SUÇLAMA

İzadi, televizyona yaptığı açıklamalarda Azerbaycan'ı eleştirirken, İsrail'i suçladı:

"Bir helikopter bir kazaya karıştığında bunun sebebi teknik bir sorun ya da olumsuz hava şartları olabilir. Bizim Azerbaycan'da bir sorunumuz var ve bu da siyonistlerin ve Mossad'ın o bölgedeki varlığıdır. Bu konu soruşturulacaktır. Komşularımıza saygı duyuyoruz ancak onların topraklarından hedef alınmamalıyız.''

İran'dan Azerbaycan'a eleştiri, İsrail'e suçlama: Topraklarında Siyonistlerin hedefi olmamalıyız - 1. Resim

İSRAİL: KAZAYLA HİÇBİR İLGİMİZ YOK

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından gözler İsrail’e çevrildi. Yakın zamanda birbirlerine karşılıklı saldırılar düzenleyen iki ülke arasındaki ilişkilerin gergin olması kaza ile ilgili soru işaretlerine neden oldu. İsmi açıklanmayan İsrailli bir yetkiliden, “Kazayla hiçbir ilgimiz yok” açıklaması geldi.

İran'dan Azerbaycan'a eleştiri, İsrail'e suçlama: Topraklarında Siyonistlerin hedefi olmamalıyız - 2. Resim

''İRAN'A KARŞI TUTUMUMUZ DEĞİŞMEYECEK''

İsrail’in eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise, Reisi’nin ölümünün İran’ın bölgedeki politikalarında herhangi bir değişikliğe neden olmasını beklemediğini söyledi. Liberman, “Bizim için fark etmez. İsrail’in İran’a karşı tutumu değişmeyecek. İran’ın politikaları Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney tarafından belirlenir” ifadelerini kullandı. Liberman, “Ancak başkanın acımasız bir adam olduğuna şüphe yoktu. Gözyaşı dökmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

REİSİ'NİN HELİKOPTER KAZASINDA ÖLÜMÜ

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle ülkeye dönüşte helikopter kazası geçirdi.

İranlı eski bakandan suçlama: Reisi'nin ölümünden ABD sorumlu - 2. Resim

İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı.

İranlı eski bakandan suçlama: Reisi'nin ölümünden ABD sorumlu - 3. Resim

Tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler kazadan sağ kurtulan olmadığını tespit etti.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...