Tgrt Haber

İşgalci İsrail'in yalanı ortaya çıktı: Silahsız Filistinli çocuğu keskin nişancının vurduğu anlar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Times
10 Temmuz 2023 15:19 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 18:04
İşgalci İsrail'in yalanı ortaya çıktı: Silahsız Filistinli çocuğu keskin nişancının vurduğu anlar

İşgalci İsrail güçlerinin yalanı gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz hafta işgalci güçlerin öldürdüğü 16 yaşındaki Filistinli gencin son görüntüleri yayımlandı, silahsız olduğu görüldü.

İşgalci İsrail güçlerinin, Batı Şeria​'nın Cenin​ kentine düzenledikleri havadan ve karadan saldırılara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. En kanlı baskınlarından birini gerçekleştiren İsrail'in 16 yaşındaki, silahsız Filistinli çocuğu keskin nişancının vurarak öldürdüğü anlaşıldı. İngiliz gazetesi The Times, 16 yaşındaki Filistinli Abdülrahman Hasan Ahmeed Hardan’ın son görüntülerini paylaştı.

Bir keskin nişancı tarafından bir camiden gelen ''kan bağışı yapın'' çağrısı sonrasında kan vermek için Al-Amal Hastanesi önünde beklediği sırada vurularak öldürülen Hardan’ın vurulduğu sırada silahsız olduğu tespit edildi. Görüntülerde hastane önündeyken saldırıya uğrayan Hardan’ın olaylardan habersiz olduğu görülüyor.

İSRAİL 'SİLAHLI' DEMİŞTİ OYSA O SADECE BİR ÇOCUKTU

İsrail güçleri Hardan’ın silahlı olduğunu açıklamış vesadece 'silahlı olanların öldürüldüğünü' iddia etmişti. Fakat The Times’ın ele geçirdiği görüntülerde Hardan'ın masum olduğu ve kimseye saldırmadığı gözler önüne serildi.

The Times’a konuşan acılı anne Kifaya Hardan, ''Oğlum henüz 17 yaşında bile değildi. İşgalciler soğukkanlılıkla onu öldürdü ve onun silahlı çatışmaya katıldığını iddia etti. Silah ya da başka bir şey taşımıyordu. O sadece bir çocuktu'' dedi.

İşgalci İsrail'in yalanı ortaya çıktı: Silahsız Filistinli çocuğu keskin nişancının vurduğu anlar

4 Temmuz’da vurulan Hardan’ın ellerinin boş olduğu görülürken, bir anda vurularak yere yığıldığı da kayıtlara geçti.

İSRAİL AÇIKLAMA YAPMADI

Çok sayıda insanı öldüren İsrail güçleri bu kanlı baskını bir 'zafer' olarak ilan ederken uluslararası kamuoyunun da tepkisini çekmişti. The Times’ın ele geçirdiği kamera görüntüleri ile ilgili olarak İsrail ordusundan bir açıklama gelmedi.

Kaynak: The Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...