Tgrt Haber

İslam düşmanlığı had safhada! “Selamünaleyküm” dedi, gözaltına alındı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Ekim 2023 23:25 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 00:02
İslam düşmanlığı had safhada! “Selamünaleyküm” dedi, gözaltına alındı

Paris'te bir kadın oturduğu binadaki işçilere “selamünaleyküm” diyen kadın komşusunun şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Paris​'te Avukat Nabil Boudi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir kadın​ müvekkilinin oturduğu binadaki işçilere "selamünaleyküm" dediğini duyan komşusu tarafından polise şikayet edildiğini aktardı.

GÖZALTINA ALINDI

Avukat Boudi, şikayet kapsamında bu sabah gözaltına alınan kadın müvekkilinin bir süre sonra serbest bırakıldığını belirtti.

Boudi, müvekkilinin neden gözaltına alındığına ilişkin ise polisin, "mevcut bağlamda hiçbir risk alınamayacağı" cevabını verdiğini ifade etti.

FRANSA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI

Avrupa’da en fazla Müslüman nüfusa sahip ülke olan Fransa’da, İslam’a yönelik baskılar sürüyor. Fransa aldığı kararlar gündeme gelmeye devam ediyor. Ülkede son olarak uzun elbise giyilmesi yasaklanmıştı.

Fransa Eğitim Bakanı Gabriel Attal, abaya ve entari tarzı uzun elbiselerin "laikliğe aykırı" olduğu gerekçesiyle okullarda giyilmesine müsaade etmeyeceğini açıklamıştı.

Paris yönetimi, son olarak ülke genelinde başörtüsüne yasak getirmek için hazırlık yapıyor

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...