Tgrt Haber

İsmail Haniye'nin suikasta uğradığı bina olarak servis edilmişti! O görüntülere yalanlama geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
31 Temmuz 2024 09:40 - Güncelleme : 31 Temmuz 2024 14:45

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu öldürüldü. Haniye'nin suikasta uğradığı sırada bulunduğu öne sürülen binanın görüntüleri yayınlamıştı. O görüntülere yalanlama geldi.

Hamas​ lideri İsmail Haniye​, gece saatlerinde İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen suikast​ sonucu hayatını kaybetti. Hamas, suikast sonrası yaptığı açıklamada, saldırının arkasında İsrail olduğunu belirtti.

GÖRÜNTÜLERE YALANLAMA GELDİ

İsmail Haniye'nin suikasta uğradığı sırada bulunduğu öne sürülen binanın görüntüleri yayınlamıştı. O görüntülere ilişkin İletişim Başkanlığı tarafından açıklama geldi. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili "Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da suikaste uğradığı binanın görüntüleri” olduğu iddiası doğru değildir.

Bahse konu paylaşımlar incelendiğinde, görüntülerin 1 Nisan 2024’te Suriye'nin Şam kentindeki İran Büyükelçiliğine düzenlenen ve İran Devrim Muhafızlarına bağlı birçok askerin ölümüne yol açan saldırının ardından medyaya servis edildiği tespit edilmiştir"

3 OĞLU VE 4 TORUNU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İşgalci İsrail ordusu,10 Nisan'da Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda yaşayan İsmail Haniye'nin ailesi ve akrabalarının bulunduğu bir araca saldırı düzenlemişti.

Bu saldırıda 3 oğlunu ve 4 torununu kaybeden Haniye, "Çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için hayatlarını feda ettiklerini" söylemişti.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...