Tgrt Haber

İspanya'daki siber saldırının altından Ruslar çıktı! Hedef NATO ülkeleri

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
20 Temmuz 2024 17:41 - Güncelleme : 20 Temmuz 2024 17:46
İspanya'daki siber saldırının altından Ruslar çıktı! Hedef NATO ülkeleri

İspanya, Rusya yanlısı üç bilgisayar korsanını NATO ülkelerine karşı terör amaçlı siber saldırılarda bulunduklarını ileri sürerek tutukladı. Siber saldırıların devlet sektöründeki kamu ve özel kuruluşlara ve Rusya ile çatışmada Ukrayna'yı destekleyen ülkelerdeki temel hizmetlere karşı gerçekleştirildiği öne sürüldü.

İspanyol polisi Rusya yanlısı 3 bilgisayar korsanının İspanya ve diğer NATO ülkelerine karşı terör amaçlı siber saldırılarda bulunduklarını ileri sürerek tutuklandığını duyurdu.

Sivil Muhafızlar, şüphelilerin kamu kurumlarına ve stratejik sektörlere yönelik dağıtık hizmet engelleme (DDoS) siber saldırılarına katıldıkları iddiasıyla gözaltına alındıklarını söyledi.

İsimleri açıklanmayan 3 şüphelinin suçlanıp suçlanmadığı ya da gözaltına alınıp alınmadığı konusunda bir bilgi paylaşılmadı.

Siber saldırıların devlet sektöründeki kamu ve özel kuruluşların internet sayfalarına, kritik altyapılara ve Rusya ile çatışmada Ukrayna'yı destekleyen ülkelerdeki temel hizmetlere karşı gerçekleştirildiği öne sürüldü.

SOVYETLER BİRLİĞİ BAYRAĞI BULUNDU

Polis bugün, şüphelilerden birinin evine yapılan baskında duvara Sovyet döneminden kalma bir orak çekiç bayrağının asıldığını gösteren bir video yayınladı.

Sivil Muhafızlar tarafından yapılan açıklamada, “Bu bilgisayar saldırıları, Ukrayna'nın Rusya tarafından işgalinden sonra (başlayan) ve en aktif olanlardan biri olan NoName057(16) adlı hacktivist grup tarafından organize edilmiştir” denildi.

Açıklamanın devamında, “Bu grup kendi kuruluş manifestosunda 'Batılı Rus düşmanlarının düşmanca ve açıkça Rusya karşıtı eylemlerine orantılı bir şekilde karşılık vereceklerini' kabul etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Polis, tutuklamaların İspanya'nın Balear Adası Mallorca'daki Manacor'da ve İspanya'nın güneyindeki Huelva ve Sevilla'da gerçekleştiğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...