Tgrt Haber

İspanya'dan AB'ye Gazze çağrısı: Acil harekete geçilsin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2023 22:14 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 22:26
İspanya'dan AB'ye Gazze çağrısı: Acil harekete geçilsin

İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz, AB'ye İsrail tarafından abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 'katliam' yaşanmaması için bir an önce harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​, 7 Ekim sabahı İsrail'e Aksa Tufanı​ operasyonunu başlattı. Hamas'ın saldırısına İsrail çok sert karşılık verdi ve savaş başlattı. İlk günden itibaren Gazze'yi abluka altına alan İsrail, kenti adeta yerle bir etti.

İsrail'in saldırılarında aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu bin 700'den fazla sivil hayatını kaybetti. Kara harekatı için Gazze Şeridi​'ne tank sevkiyatını hızlandıran İsrail'e birçok ülkeden uyarı geliyor. İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz, Avrupa Birliği'ne abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 'katliam' yaşanmaması için İsrail'e 'planlarını durdurmasını talep etmeye' çağırdı.

"AB KATLİAMA NEDEN OLAN PLANIN DURDURULMASINI TALEP ETMELİ"

Bölgede yaşananları "uluslararası toplumun görmezden gelemeyeceğini" ifade eden Diaz, "Avrupa Birliği, İsrail'in katliama neden olan planlarını durdurmasını talep etmeli" ifadelerini kullandı. Diaz ayrıca, ülkesinin ve AB'nin "barış için acilen harekete geçmesi gerektiğini" kaydetti.

"AVRUPA'NIN KURUCU İLKELERİNE İHANETİDİR"

Daha önce de AB Komisyonunun Filistinlilere yönelik kalkınma yardımlarını dondurma kararını, "Bu karar, Avrupa'nın kurucu ilkelerine ihanetidir" sözleriyle eleştiren Diaz, "Avrupa, bütün bir halkı cezalandırmak yerine barış için uluslararası eyleme öncülük etmeli" demişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...