Tgrt Haber

Son dakika! İsrail, Gazze'de sivil konvoyu vurdu: Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2023 21:20 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 23:59

Son dakika haberi: İsrail, Gazze'de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu, savaştan kaçan sivil bir konvoyu vurdu. Saldırı sonucu 70 kişinin hayatını kaybederken 200'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hamas​'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği operasyonun ardından patlak veren savaş​ 7. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Kara harekatı için Gazze sınırına tank sevkiyatı yapan İsrail, hava saldırılarına da durmadan devam ediyor.  

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi​'nde savaştan kaçan insanların oluşturduğu konvoyu bombaladı. Gazze İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, saldırıda en az 70 kişinin hayatını kaybettiği 200'den fazla kişinin de yaralandığı aktarıldı.

"YENİ BİR KATLİAM"

Gelişmeyi duyurann Filistin​ resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı "yeni bir katliam" şeklinde niteledi. Haberde, İsrail güçlerinin, yerinden edilen vatandaşların Gazze'nin güneyine ulaşmak için yollara düştüğü Salahaddin ve Reşid Caddelerinde oluşturdukları 3 ayrı kafileye saldırdığı aktarıldı.

İSRAİL'DEN HAMAS'A 24 SAAT SÜRE

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere güneye geçme çağrısında bulunmuştu. BM ise kuzeydeki yaklaşık 1.1 milyon kişinin 24 saat içinde güvenli bir şekilde güneye tahliye edilmesinin mümkün olmadığını belirterek kararın iptal edilmesi çağrısı yaptı.

GAZZE'DE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Bölgeden gelen son bilgilere göre; Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 614'ü çocuk 1900 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...