Tgrt Haber

İsrail askerleri çağlık çığlığa! Devlet televizyonu yayınladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ocak 2024 08:14 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 08:14
İsrail askerleri çağlık çığlığa! Devlet televizyonu yayınladı

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da Filistinli direnişçiler ile çıkan çatışmalarda yaralanan İsrail askerlerinin çığlık attığını gösteren video İsrail devlet televizyonu KAN tarafından servis edildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze​'ye yönelik sürdürdüğü katliam devam ederken, Filistinli​ direnişçilerin mücadelesi de sürüyor. Hamas​'ın mensuplarının yanı sıra sivil direniş grupları zaman zaman İsrail askerleriylye sıcçak çatışmaya giriyor.

Bunlardan biri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da yaşanırken çatışmada yaralanan İsrail askerlerinin çığlık attığını gösteren video İsrail devlet televizyonu KAN tarafından yayınlandı,

"ÖLECEĞİM, AYAKTA DURAMIYORUM"

Görüntülerde, bir apartman dairesinde Filistinli direnişçilerin ağır ateşine maruz kalan 16 İsrail askerinin yanı sıra yaralı askerleri kurtarmaya çalışan diğer askerler görülüyor.

Videolardan birinde bir askerin "Kardeşim öleceğim, ayakta duramıyorum, kardeşim bacaklarımı hareket ettiremiyorum" diye bağırdığı görülürken, tedavi gördüğü sırada kameraya konuşan asker, "Ellerimde ve bacaklarımda kanama olduğunu fark ettim." diyor.

"ELİM YOK!"

Başka bir videoda ise bir asker “Ayağım, ayağım” diye bağırırken, ardından bir başka asker “Elimi kaybettim, elim yok, elim yok” diye bağırıyor. Asker, "Elimi kaybettiğimi ve tehlikeli bir bölgede olduğumu fark ettim." diye konuşuyor.

Asker, sol tarafa baktığını ve kendisine yardım edecek kimsenin olmadığını fark ettiğini, üzerlerine roket atıldığını, kendisinin ve herkesin öleceğini hissettiğini söylüyor. Onu kurtarmaya çalışan bir asker ise "Hareket etmek zorundasın, yürümek zorundasın" diye sesleniyor.

Öte yandan haberde, videoların askerlerin üzerine yerleştirilen vücut kameralarınca kayşda alındığına dikkat çekildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...