Tgrt Haber

İsrail ateşkes öncesi terör estirdi: Üç bölgeyi vurdu, 52 kişi öldü

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2023 16:33 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 16:42

İsrail savaş uçakları insani ateşkes öncesinde Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledi. Han Yunus, Deyr el-belah ve Cibaliya bölgelerinin bombalanması sonucu aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 52 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

İsrail ateşkes öncesi Gazze’deki 3 bölgede yine terör estirdi. İsrail Han Yunus Mülteci Kampı'nın batısındaki Hamed kentindeki bir binaya hava saldırısı​ düzenledi. Saldırıda 23 kişi hayatını kaybetti, çoğunluğu çocuk ve kadın 25 kişi yaralandı.  Deyr el-Belah bölgesindeki Ebu Şemmas ailesinin evi de İsrail savaş uçaklarının hedefindeydi.

Bombardımanda 24 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi de saldırıdan sağ olarak kurtuldu. İsrail Gazze’deki Cibaliya Mülteci Kampı’na da ölüm yağdırdı. Hava saldırısında 3'ü arama kurtarma ekibinden olmak üzere 5 kişi yaşamını yitirdi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 14 BİN 

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısında 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 128’e yükseldi, yaralıların sayısı ise 33 bini aştı. İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun bombardımanı nedeniyle 26 hastane ve 55 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 218 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...