Tgrt Haber

İsrail basınından çarpıcı iddia: Netanyahu görüşmek istedi, Erdoğan şart koştu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent, Channel 12
16 Haziran 2023 14:02 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 14:23
İsrail basınından çarpıcı iddia: Netanyahu görüşmek istedi, Erdoğan şart koştu

İsrail basını, Başbakan Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yüz yüze bir görüşmek istediğini ancak Erdoğan’ın şart koştuğunu iddia etti.

İsrail basını Başbakan Binyamin Netanyahu​'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'la yüz yüze bir görüşme ayarlamaya çalıştığını aktardı. Seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmek için doğalgaz işbirliğinde yeni adımlar atılmasını şart koştuğu öne sürüldü. Channel 12'ye konuşan üst düzey İsrailli bir yetkili, Netanyahu'nun ofisinin görüşmenin gerçekleşmesi için ciddi şekilde çaba sarf ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan diğer diplomatik kaynaklarsa iki liderin görüşmesinin önünde bazı zorluklar olduğunu kaydetti. Kaynaklar, Erdoğan'ın Netanyahu'yla görüşmek için iki ülke arasındaki doğalgaz alanındaki işbirliğinde yeni gelişmeler beklediğini belirtti.  Bir süredir Ankara'nın İsrail'den Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye​'den geçecek bir boru hattı inşa edilmesini istediği biliniyor. Ancak İsrail yönetimi bu projeye sıcak bakmıyor.

İsrail basınından çarpıcı iddia: Netanyahu görüşmek istedi, Erdoğan şart koştu

NETANYAHU "DİPLOMATİK BAŞARI" ARAYIŞINDA

Independent'in haberine göre İsrail basınında olası Erdoğan-Netanyahu görüşmesinin nerede gerçekleşeceğine ilişkin bir detay yer almadı. Ancak yargı reformu tartışmaları nedeniyle iç politikada zorlayıcı günler geçiren İsrail liderinin bu görüşmeyi "diplomatik başarı" olarak sunmak istediği kaydedildi.  Netanyahu'nun Erdoğan'la bir görüşme organize etmek istediğine yönelik haberler, İsrail liderinin Beyaz Saray'dan beklediği daveti bir türlü alamadığı bir dönemde geldi.

NETANYAHU’YA ABD’DEN DE DAVET ÇIKMADI 

Geçen günlerde ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Partili başkanı Kevin McCarthy, Biden'ın davet etmemesi durumunda kendisinin Netanyahu'yu Washington'a davet edeceğini söylemişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kirby ise Netanyahu'nun bir gün mutlaka Beyaz Saray'a davet edileceğini belirtmişti.

Netanyahu'nun uzun süredir beklediği Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti için davet de henüz gelmedi.

Kaynak: Independent, Channel 12
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...