Tgrt Haber

İsrail cephesindeki 10 günlük bilanço paylaşıldı: 291 İsrail askeri öldü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 13:13 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 13:18
İsrail cephesindeki 10 günlük bilanço paylaşıldı: 291 İsrail askeri öldü

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda şu ana kadar 291 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan, İki taraftan da herhangi bir ateşkesin söz konusu olmadığı ifade edildi.

İsrail, Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırılarını 10. gününde de sürdürüyor. İsrail'in aralıksız bombaladığı bölgede çok sayıda sivil hayatını kaybederken İsrail Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari​, Hamas​ ile girilen çatışmalarda kaybettikleri asker sayısının 291'e yükseldiğini açıkladı.

"HAMAS, İSRAİL HALKINA ZULMÜNÜ KANITLADI"

İsrail sözcüsü açıklamasında Hamas'ı hedef aldı, "Ateşkes​ yok, geçişler kapalı ve suç örgütü Hamas'lasavaşmaya ve saldırmayadevam ediyoruz. Hamas, Gazzelilerin güney Gazze Şeridi'ne taşınmasını engelliyor. Hamas, İsrail halkına zulmünü kanıtladı ve şimdi de bunu Gazze halkına yapıyor" ifadelerini kullandı.

"GAZZE BİZİM İÇİN MÜCADELENİN MERKEZİDİR"

Hagari, "Gazze bizim için mücadelenin merkezidir ve İsrail'in kaçırılan sakinlerini barındırmaktadır. Şu ana kadar ailelere Gazze'de 199 kaçırılan kişinin bulunduğunu bildirdik. 291 askerimizin de ölüm haberini ailelerine ilettik" dedi.

İsrail cephesindeki 10 günlük bilanço paylaşıldı: 291 İsrail askeri öldü

HER İKİ TARAFTAN DA CAN KAYIPLARI ARTIYOR

7 Ekim'den bu yana aralıksız süren yoğun bombardımanın 10. gününde Gazze'deki toplam can kaybı ise 2 bin 750'ye, yaralı sayısı da 9 bin 700'e yükseldi. Gazze'den düzenlenen saldırılarda ise 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

İsrail cephesindeki 10 günlük bilanço paylaşıldı: 291 İsrail askeri öldü

İKİ TARAF DA ATEŞKES İDDİASINI YALANLADI

Öte yandan; İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, yabancı uyruklu kişilerin çıkarılması karşılığında Gazze'de ateşkesin sağlandığı ya da buraya insani yardım girişi için anlaşma sağlandığı yönündeki haberler yalanlandı. Hamas da Refah Sınır Kapısı'nın açılacağına ilişkin Mısır'ın herhangi bir şekilde kendileriyle iletişime geçmediğini açıkladı. Hamas'a bağlı Gazze'deki Filistin Hükümeti Sözcüsü Selame Maruf, ateşkes iddialarına ilişkin, "İsrail basınında çok fazla şeyin dolaşıma sokulduğunu ve bunların temelsiz olduğunu" söyledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...