Tgrt Haber

İsrail'in 'insani ara' mesajına Hamas'tan ret!

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
19 Aralık 2023 17:22 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 18:00
İsrail'in 'insani ara' mesajına Hamas'tan ret!

Son dakika haberi: İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog, İsrail'in Gazze'de rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazır olduklarını açıkladı. Herzog'un dikkat çeken açıklamasına bu kez de Hamas'tan karşılık geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Hamas​ tarafından tutulan rehineleri kurtarmak ve Filistin bölgesine daha fazla yardım sağlanmasını sağlamak amacıyla Gazze​'de yeni bir ateşkese girmeye hazır olduğunun sinyalini verdi.

Herzog açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla başka bir insani duraklamaya ve ek insani yardıma hazırdır. Sorumluluk tamamen (Hamas lideri Yahya) Sinwar ve (diğer) Hamas liderlerine aittir"

"REHİNE TAKASI YAPMAYI KABUL ETMİYORUZ"

Herzog'un açıklamasından sonra mesaj yayınlayan Hamas, "İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddediyoruz. Ancak saldırıları durdurmak için her türlü girişime açığız. Siyonist saldırganlığa kesin olarak son verilmediği sürece müzakere olmayacak." dedi.  

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...