Tgrt Haber

İsrail Gazze'ye atacağı bombaları sergiledi!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
12 Ekim 2023 17:21 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 20:49

Hamas'ın 6 gün önce İsrail'a başlattığı Aksa Tufanı sonrası başlayan savaş gitgide büyürken, İsrail Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Gazze'yi abluka altına alan İsrail, bölgeye atacağı yeni bombaları sergiledi.

Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde Hamas​ tarafından İsrail'e yönelik başlatılan Aksa Tufanı​ sonrası Ortadoğu resmen ateş çemberi haline geldi. İsrail, resmen savaş ilan ederken, Gazze​'de bomba sesleri susmak bilmedi. Abluka altına alınan Gazze, İsrail tarafından aralıksız bombalanırken, sivil vatandaşların can kaybı yükselmeye devam ediyor. 

BOMBALARI SERGİLEDİLER

israil tarafından sosyal medyada paylaşılan bir görüntü endişeleri daha da artırdı. Görüntüde İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze'ye atacağı bombaları sergilediği görülüyor. Müzakereleri kesin bir dille reddeden İsrail'in bu tavrı daha çok masum sivilin zarar göreceğini ortaya koyuyor.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...