Tgrt Haber

İsrail gazetecilerin bulunduğu bölgeye saldırdı, TRT muhabiri yaralandı: Saldırıdan ilk görüntüler

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ağustos 2024 21:46 - Güncelleme : 26 Ağustos 2024 23:27

İsrail güçleri Gazze güneyindeki Han Yunus'ta TRT kameramanı ve asistanının da bulunduğu gazetecilerin kaldığı bölgeyi vurdu. Saldırıdan ilk görüntüler kameraya yansıdı.

İsrail Han Yunus​'taki Nasır Hastanesi'nin bulunduğu bölgeyi vurdu. Saldırıda gazetecilerin bulunduğu çadır da hedef aldı. TRT​ çalışanlarının da bulunduğu gazeteciler de yaralandı.

Saldırıda TRT Arabi kameramanı Muhammad el-Zaanin ve bir diğer gazeteci Muhammed Karaca'nın da bulunduğu 6 Filistinli yaralandı.
TRT kameramanı da görevi esnasında şarapnel parçasıyla gözünden yaralandı.  Saldırıda yaralananlar Nasır Hastanesi'nde tedavi altına alınırken TRT Arabi ekibi olayı hastaneden aktardı.

İsrail gazetecilerin bulunduğu bölgeye saldırdı ,TRT muhabiri yaralandı: Saldırıdan ilk görüntüler - 1. Resim

İSRAİL'İN SALDIRISI KINANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından saldırıyı böyle kınadı:

"İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kalleş saldırıda aralarında TRT kameramanı ve asistanının da bulunduğu yaralılara acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tam 325 gündür Gazze'de soykırım yapan katil İsrail, gazetecileri hedef alarak işlediği insanlık ve savaş suçlarının dünyaya duyurulmasını engelleyemeyecektir. Uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap verecek olan bebek katili barbar İsrailli yetkililer, dünya tarihinde lanetle anılacaktır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...