Tgrt Haber

Ömer Çelik'ten İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir yeni planı açık eden sözlerine tepki geldi

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
26 Ağustos 2024 19:03 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 21:18
Ömer Çelik'ten İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir yeni planı açık eden sözlerine tepki geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik İsrailli aşırı sağcı bakanın Mescid-i Aksa ile ilgili dehşet planına tepki gösterdi. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in İsrail'in yeni sinagog düşüncesini açık etmişti.

İsrailli bakanlar şimdi de Mescid-i Aksa​'nın yıkılarak sinagog inşa edileceğine dair planlarını açık eden görüşlerini söylemeye başladı. İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir​'in sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki göstererek  “Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir” dedi.

"BEN-GVIR'İN AÇIKLAMALARI SOYSUZ VE LANETLİ"

 Çelik, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu alanda sinagog inşa etmekten bahsetmesi, tüm Müslümanlara ve insanlığa saldıran soysuz ve lanetli bir açıklamadır. Netanyahu​ şebekesinin üyeleri, camilerin ve kiliselerin de düşmanıdır. Bu şebeke, bölge barışını dinamitlemek üzere her gün yeni bir provokasyona imza atıyor. Bunlar kendilerini hukuk önünde hesap vermekten kurtarmak için tüm bölgeyi din savaşlarına sürüklemeye çalışan soykırım ve katliam şebekesidir. Uluslararası toplum, Mescid-i Aksa’nın statüsüne dair provokatif söylemler içerisine giren Netanyahu yönetimi üyelerine karşı net tavır almalıdır” dedi

Ömer Çelik'ten İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir yeni planı açık eden sözlerine tepki geldi - 1. Resim

İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'YA SİNAGOG PLANI

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir İsrail Ordu Radyosu’na “Mescid-i Aksa yerleşkesinde Yahudilerin yasal olarak ibadet edebileceğini ve orada bir sinagog inşa edeceğini” söylemişti.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...