Tgrt Haber

İsrail Gazze'de binlerce sivilin yanı sıra kendi vatandaşlarını da öldürmüş! Bebekler de dahil...

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Aralık 2023 09:54 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 10:11

İsrail'in içlerinde bebeklerin de olduğu İsrailli sivilleri öldürdüğü ortaya çıktı. Yeni yayımlanan 14 Ekim tarihli videoda, İsrailli Albay Golan Vach, arkasındaki evde bulunan 8'i bebek 15 kişinin tank ateşiyle öldüğünü itiraf etti.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle iki aydır Gazze​'ye bombalar yağdıran İsrail, 16 bini aşkın sivilin ölümüne neden oldu. Savaş suçu işlemekten çekinmeyen fakat bunu hiçbir zaman kabul etmeyen İsrail'in kendi vatandaşlarını da öldürdüğü ortaya çıktı. 

İsrail ordusunun Hamas saldırısında İsrailli sivillerin ölümündeki rolü tartışılırken, İsrail ordusu Arama Kurtarma Timi Komutanı Albay Golan Vach'ın kibutzları Hamas'ın elinden almak için evlere İsrail'in tanklarından ateş açıldığı yönündeki sözleri dikkati çekti.

İsrail ordusu ile Hamas mensupları arasında çatışmaların yaşandığı Gazze sınırındaki bir kibutzda Vach'ın 14 Ekim'de tarihinde yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamaların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülere göre Vach, basın mensuplarına, çatışmalarda ağır hasar gören ve kısmen yandığı anlaşılan bir evin önünde brifing verdi. Evin önünde elleri kelepçelenmiş 2 kadın ve 2 erkek, evin içerisinde ise 8'i bebek 15 kişinin ölü bulunduğunu" anlatan Vach, olay yerinde toplam 19 kişinin yanarak öldüğünü ifade etti.

Vach, arkasındaki evin yanmış ve yıkılmış halinin neden kaynaklandığı sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Bu yıkım, tanklarımızın saldırısı yüzünden. Çünkü bu evler (Hamas tarafından) ele geçirilmişti ve tüm yerleşimi (kibutz) geri almamız gerekiyordu. Bu, tanklar olmadan mümkün olmazdı."

İşgalci subayın açıklamaları, yanarak ölen sivillerin tank ateşi sonucu can verdiği iddiasını güçlendirdi.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 84, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248’e yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli​ hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil​ hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 90 Hizbullah mensubu öldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...