Tgrt Haber

İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail çoluk çocuk dinlemedi yine saldırdı!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Aralık 2023 06:20 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 01:14

İsrail savaş uçaklarının ve savaş gemilerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentine şiddetli saldırı düzenlediği bildirildi. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Filistin​ resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail savaş uçakları, Han Yunus​ kentine şiddetli hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu onlarca kişi öldü ve yaralandı. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin net sayı verilmedi.

İsrail savaş gemileri de Gazze Şeridi​'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah şehrinin kıyı bölgelerine ağır makineli tüfeklerle ateş açtı, şehrin semalarına onlarca aydınlatma bombası attı.

İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail çoluk çocuk dinlemedi yine saldırdı!

İşte bölgede yaşanan son gelişmeler:

18:00: İsrail'in Şucaiyye Mahallesine düzenlediği saldırılarda enkaz altından 300 ölü ve yaralı çıkarıldı. İsrail uçaklarının, onlarca füze ve bombayla saldırıda bulunduğu bölgede en az 50 ev yıkıldı.

16.37: İsrail savaş uçaklarının, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir eve düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

16.29: Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, Gazze Şeridi'ne insani yardım operasyonunun en yakın zamanda yeniden başlatılması gerektiğini belirtti.

16.00: İsrail, barış görüşmelerinden çekildiğini duyurdu, Katar'da bulunan heyet Tel-Aviv'e dönüyor.

15.55: İsrail - Gazze Şeridi sınırına yakın Sderot bölgesine çok sayıda tank yığdı.

İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail çoluk çocuk dinlemedi yine saldırdı!

15.28: İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 207'ye yükseldi.

15.19:  İran, İsrail'in Suriye'ye saldırısında 2 Devrim Muhafızları Ordusu mensubunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

MÜLTECİ KAMPINA SALDIRI: 100'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

14.38: Filistin resmi ajansı WAFA: İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 100'den fazla kişi öldü.

İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail çoluk çocuk dinlemedi yine saldırdı!

14.29: ABD'nin Hamas'ın Gazze'den çıkarılmasına yardımcı olmak için İsrail'e on binlerce silah ve top mermisinin yanı sıra büyük sığınak avcısı bombalar (bunker buster) sağladığı bildirildi.

2 AYDA ÖLEN GAZETECİ SAYISI 2. DÜNYA SAVAŞI'NDAKİ SAYIYI AŞTI

14.12: İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında, yaklaşık iki ayda ölen basın çalışanı sayısı, on milyonlarca insanın hayatını kaybettiği ve yakın tarihin tanık olduğu en kanlı savaş olarak bilinen İkinci Dünya Savaşı (1939-1945) boyunca öldürülen gazetecilerin sayısını aştı.

13.33: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı yerlerinde en az 12 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail çoluk çocuk dinlemedi yine saldırdı!

13.31: Hizbullah Hareketi, İsrail ile Lübnan sınırı üzerinde yaşanan çatışmalarda 2 mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

12.32: İsrail ordusu, yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelerde, Filistinli sivilleri güneye göç etmeye zorluyor.

11.58: İsrail ordusu, geçtiğimiz ay on binlerce sivilin tahliye edildiği Han Yunus bölgesi de dahil, bir gecede 400'den fazla hedefi vurduğunu açıkladı.

11.24: İsrail'in Gazze saldırılarıyla eş zamanlı olarak, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik yürüttüğü gözaltı kampanyası, uluslararası insan hakları kuruluşlarınca yoğun şekilde eleştirilen "idari tutukluluk" uygulamasını tekrar gündeme getirdi.

10.35: İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 400’den fazla yerin hedef alındığını açıkladı.

10.25: ABD'nin Vermont Senatörü Bernie Sanders, "İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yeniden başlatmasının kabul edilemez olduğunu" belirtti.

ATEŞKESTEN BU YANA 200 KİŞİ ÖLDÜ

09.14: Gazze Sağlık Bakanlığı geçici ateşkesin sona ermesinden bu yana İsrail saldırılarında yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail çoluk çocuk dinlemedi yine saldırdı!

08.45: İsrail Savunma Kuvvetleri'ne göre Gazze'de hâlâ en az 136 rehine tutuluyor. IDF sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, bunların 17'sinin kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

08.00: Amerikan Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in dünyanın dört bir yanındaki Hamas liderlerini bulup öldürmek için plan yaptığını yazdı.

GAZZE'DE 6 BİN 500 KİŞİ KAYIP

06.00: İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 16 bini aşkın kişi hayatını kaybederken yaklaşık 6 bin 500 kişiden ise haber alınamadığı duyuruldu.

03.19:  İsrail savaş uçaklarının ve savaş gemilerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentine şiddetli saldırı düzenlediği bildirildi.

02.40: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'ye temel malzemelerin sevkiyatının acilen yeniden başlaması gerektiğini bildirdi.

02.25: Gazze Şeridi'ndeki hükümetin medya ofisi, Refah Sınır Kapısı'nın bugün "normal" şekilde çalıştığını belirterek, sınır kapısının kapatıldığı yönündeki söylentileri yalanladı.

01.32: Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze halkının gidebileceği güvenli hiçbir yerin olmadığını belirterek, insanların "ölüm, yıkım ve hastalık çemberinde" yaşadığını bildirdi.

00.31: İsrail'in, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardım tırlarının girişini engellediği belirtildi.

00.22: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Gazze'deki savaşın çocuklara karşı yürütüldüğünü ifade etti.

00.20: ABD, İsrail'in kuşatması altındaki Gazze Şeridi'nde "insani ara"nın en kısa sürede yeniden başlaması için yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...