Tgrt Haber

İsrail-Hamas savaşında yeni boyut: 'Yoğun evre' azalıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Times of Israel, Anadolu Ajansı
16 Ocak 2024 12:34 - Güncelleme : 16 Ocak 2024 12:35

İsrail, Gazze'nin güneyindeki saldırılarının şiddetini azaltma kararı aldı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, güneydeki operasyonların yakında 'daha az yoğun' bir evreye geçeceğini söyledi.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik şiddetli saldırıları 102 gündür devam ederken Tel Aviv yönetimi savaşta yeni bir karar aldı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant​, savaşın yoğun evresinin yaklaşık 3 ay süreceğini bildirdiklerini hatırlatarak, Gazze'nin kuzeyinde sürecin tamamlandığını söyledi. Gazze'nin güneyi için de açıklamalarda bulunan Gallnat, mevcut saldırıların kademeli şekilde yavaşlatılacağını, "Buradaki süreci de başarıyla tamamlayacağız ve operasyonların yoğun evresi yakında sona erecek" sözleriyle ifade etti.

Saldırıların yavaşlatılmasının ardından Gazze'nin kuzeyinde ve güneyinde 'yeni bir evreye geçileceğini' söyleyen Gallant, Gazze'nin güneyindeki operasyonların ne zaman sonlanacağına dair net tarih vermedi.

İsrail-Hamas savaşında yeni boyut: 'Yoğun evre' azalıyor
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant

GAZZE'DEKİ 4 TÜMENDEN BİRİ GERİ ÇEKİLDİ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze'nin güneyinde savaşan 4 birlikten 36. Tümen'in pazartesi bölgeden çekildiğini doğruladı. Gazze'nin kuzeyinde Hamas​ güçlerini ağır yenilgiye uğrattıklarını savunan Gallant, bölgede kalan Hamas'la mücadele için hava saldırıları ve özel operasyonlar düzenleneceğini belirtti. 

Bakan, Gazze'nin orta bölümünde Hamas'ın silah üretim tesislerini hedef aldıklarını, güneydeyse Hamas'ın üst düzey liderlerine yönelik harekatlar yapıldığını aktardı. 

İsrail-Hamas savaşında yeni boyut: 'Yoğun evre' azalıyor

Ayrıca ateşkes için saldırıları durdurma seçeneğine yanaşmadıklarını belirten Gallant, sadece Hamas'a askeri baskıyla rehinelerin serbest kalmasının sağlanabileceğini savundu.

Gallant, Hamas bölgeden çıkarıldığında Gazze'nin geleceğinin Filistin halkı tarafından belirlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Gelecekteki Gazze hükümeti, Gazze Şeridi'nin içinden çıkmalıdır" dedi.

Kaynak: The Times of Israel, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...