Tgrt Haber

İsrail Han Yunus’ta okula sığınan Filistinlileri hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
09 Temmuz 2024 22:13 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 23:24

İsrail'in, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okula düzenlediği saldırıda en az 29 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırıya Türkiye'den de kınama geldi...

İsrail'in Gazze​'deki saldırıları aralıksız sürüyor. Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar 277 güne çıktı. İsrail ordusu, bir kez daha Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus​ kentinde bir okulu hedef aldı.

EN AZ 29 ÖLÜ!

İsrail’in yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu Abasan’daki el-Awda Okulu’nun çevresine düzenlediği saldırıda, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 29 Filistinli hayatını kaybetti, olayda çok sayıda kişi de yaralandı.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, “İsrail’in, Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinlilerin sığındığı bir okulda onlarca masum sivili katletmesini lanetliyoruz” dedi. Dışişleri Bakanlığından, yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in, Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinlilerin sığındığı bir okulda onlarca masum sivili katletmesini lanetliyoruz. Han Yunus’ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son 4 günde buradaki dört okulun hedef alınması, İsrail’in Filistin halkını topyekûn yok etmeyi amaçladığının somut birer kanıtıdır. Bu saldırılar, Netanyahu Hükümetinin ateşkes müzakerelerini baltalamayı hedeflediğini de göstermiştir. İsrailli yetkililer, insanlığın tüm değerlerini ve uluslararası hukuku hiçe sayan bu eylemlerinden ötürü kanun önünde hesap vereceklerdir” ifadelerine yer verildi.

İsrail Han Yunus’ta okula sığınan Filistinlileri hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var! - 1. Resim

40'TAN FAZLA ROKET ATILDI

Öte yandan Lübnan Hizbullah'ının düzenlediği roket saldırısında İsrail'de yaralanan 2 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan topraklarından işgal altındaki Golan Tepeleri'ne 40'tan fazla roket atıldığı ifade edildi.

Roketlerin birçoğunun bölgeye düştüğü ifade edilen açıklamada can kaybına ilişkin bilgi verilmedi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'dan yapılan yazılı açıklamada, roket saldırısında 2 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

İsrail Han Yunus’ta okula sığınan Filistinlileri hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var! - 2. Resim

Sosyal medyada yer alan görüntülerde ise roketlerden birinin bölgede bir araca isabet ettiği ve ağır hasar oluşan aracın yandığı görülüyor. Öte yandan Lübnan Hizbullah'ı yaptığı açıklamada, Golan Tepeleri'nde İsrail'e ait bir askeri üssü katyuşa füzeleriyle hedef aldıklarını açıkladı.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, roket saldırısında yaralanan 2 kişinin öldüğü belirtildi. Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...